|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Stary ,zasłużony dla rodzimej piłki klub z Krakowa ,szukałem na forum tematu ,nie znalazłem ...
Ktoś śledzi zmagania brązowej ekipy z Ludwinowa?Dla mnie fantastyczny klub z ciekawą kartą historii,jeden przedwojenny "majster" dawno temu 1931 .Mimo wszystko ,szkoda ,że w obecnym czasie brak sponsora i iniciatywy by ten stary dobry klub jakoś wyprowadzić na prostą .Co o nim sądzicie ,kibicuje ktoś poza TS ofkors? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Teraz sa plany awansu, dużo kasy w to wkładają, ciekawe co z tego wyjdzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
A nie mają czasem sporych długów? Jeszcze niedawno głośno było o problemach finansowych Garbarni więc skąd te nagłe inwestycje
?![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Jakis miesiac temu polozyli nowa murawe na boisku treningowym wiec chyba nie jest tak zle z ich sytuacją finansową.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
pozwolę sobie trochę odświeżyć temat polecając felieton jednego z kibiców Garbarni:
http://kiks.tv/2011/05/widziane-z-lo...lkiej-druzyny/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Garbarnia Kraków awansowała do II ligii
Teraz pozostaje kwestia licencji, ciekawe czy Garcelona ją dostanie. Na pewno duży sukces dla tego małego klubu z dużymi terenami. Drużyna złożona w dużej mierze z wychowanków, młodych chłopaków, szczególną uwagę można zwrócić na Stokłosę i Haxhijaja, młodzi i obiecujący piłkarze, mocne punkty Garcy. Cóż, oby im się powiodło w II lidze ![]() ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jakby ktos byl zainteresowany:
relacja z meczu, ktory zadecydowal o awansie: http://kiks.tv/2011/06/garbarnia-w-ii-lidze/ oraz "feta" ![]() http://kiks.tv/2011/06/bez-komentarz...ia-w-ii-lidze/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Byłem, widziałem, gratuluję serdecznie!
![]()
I pedzioł Herr Gott do wenża
Idź wek Ty pierońska szlango. I wenż był ab |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
![]()
Armia Białej Gwiazdy
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Szkoda, na Rydlówce jest taki unikalny klimat, wejście na stadion drogą tylko dla wtajemniczonych lub przez krzaki przy Wildze ale chyba faktycznie niewielkie szanse na otrzymanie licencji na grę w drugiej lidze.Garbarnia to sympatyczna drużyna, która w większości gra swoimi wychowankami, nie jest armią zaciężną. Tylko ciekawe jak sobie poradzą finansowo i organizacyjnie - 2 liga to jednak wyjazdy przez całą Polskę, Suwałki, Olsztyn. Zupełnie inne koszty. Ale oby się zadomowili w drugiej lidze, choć łatwo nie będzie. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Z jednej strony szkoda, że weszli tam zamiast Unii Tarnów. Niemniej - gratulacje i powodzenia w grze na wyższych szczeblach. A Unia, miejmy nadzieję pójdzie tym torem za rok
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
polecam przeczytanie felietonu dotyczącego przyszłości Garbarni. O tym jak się niektore rzeczy w Krakowie załatwia:
http://kiks.tv/2011/06/widziane-z-lozy-rks-trasa-w-z/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Trochę przesada z tą ostoją antykomunizmu biorąc pod uwagę kim od lat jest prezydent.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Ciekaw jestem czy jakaś współpraca na linii Wisłą-Garbarnia nie przyniosłaby jakichś wymiernych rezultatów. Nam np dostęp do najlepszych zawodników, dodatkowego sparingpartnera, a im, szansę na podpatrywanie mistrza Polski, korzystanie z wiedzy trenerów, wypożyczanie zawodników itp.. =)
|
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Panowie nie rajcujmy się Garbarnią,bo tak na prawdę to nie ma czym.Jak ich wpuszczą do drugiej ligi to pograją sezon i spadną tam gdzie ich miejsce,brak sponsora ich załatwi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
iREYMONTBOY
tam gdzie ich miejsce ....dzieciaku poczytaj artykul powyzej ,tradycja kolego, tradycja,ja tez ogladalem ich mecze z zapartym tchem na KORONIE a kibicowalem WISELCE, ale to tradycja mojego terenu gdzie sie urodzilem ,szkoda ze tego nie rozumiesz
Ostatnio edytowane przez węgorz2 : 10.07.2011 o godz. 17:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Ciekawe czy istnieje druga taka zawodowa liga, z której nikt nie spada. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
To po co w ogóle startowali
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Jakie to typowo polskie działanie, na zasadzie "jakoś to będzie". No i lipa, nie dość,że ledwo zipią to jakimś dziwnym zbiegiem okoliczności żaden inwestor nie przyszedł.
e tam daleko szukać, w Polsce od tego sezonu w ekstraklasie koszykarzy nikt nie będzie spadał. Liga będzie zamknięta.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 01.08.2011 o godz. 19:03.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Ja bym nie miał nic przeciwko żeby za 2 lata do Ekstraklasy weszła Garbarnia a spadłyby żydki... chociaż spaść to oni mogą już w tym, nie obraziłbym się.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Garbarnia wygrywa pierwszy raz w II lidze od 37 lat
![]() http://kiks.tv/2011/08/3-punkty-na-m...orii-garbarni/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Sentyment mam do klubu bo w nim gralem przez jakis czas zanim do Stanow polecialem. Ale milosc tylko jedyna oczywiscie wiecie do Kogo
Pozdro![]()
BIEZANOW & CHICAGO
WIERNE WISLE [SIZE=3][COLOR=#000080][URL |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Kto pamieta gdy kibicowalismy na stadionie Korony Krakow wlasnie Garbarni , kiedy to deszcz uniemozliwil im awans . Kosztem Garbarzy awans uzyskal Baltyk Gdynia . Zebralo sie nas wtedy pare setek , a najbardziej zapadl o mi w pamiec jak to mecz sie toczyl a przed linia boczna A. toczyl solowke -hehe. To byly czasy...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() a Garbarze mieli niezłą drużynę, której trzon w kolejnym sezonie zasilił po części nas (Janik, Gręda i chyba Włodarz), Hutnika (Popczyński), natomiast Błoński, jeśli mnie nie zawodzi pamięć, wylądował w Unii. Z tamtych czasów pamiętam, że na płocie przed X czasami wisiała brązowo biała flaga, noszona przez Grubego bodajże z Podwawelskiego. ![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|