|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Wyniki w Polskiej grupie:
Chile - Korea Południowa 22 - 37 (12-15) Debiutanci na tych mistrzostwach reprezentacja Chile nie dała rady pokonać Koreańczyków, którzy po wczorajszym remisie z innym reprezentantem Ameryki Południowej, dziś nie pozostawili złudzeń Chile. Słowacja - Szwecja 22 - 38 (14-15) Słowacja nie wytrzymała tempa w drugiej połowie, przez co Szwedzi odjechali w dalszej części meczu, gospodarze mają już na koncie 2 pewne zwycięstwa i przewodzą w grupie D, maleją szansę na awans Słowaków dla których była to już druga porażka w drugim meczu na Mundialu. Pozostałe wyniki Grupa B: Węgry - Norwegia 26-23 Japonia - Austria 33-30 Czas na Polaków.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 15.01.2011 o godz. 20:44.
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
o....... w przerwie musi byc bo gramy fatalnie
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Jak to się mówi w slangu-padlina
9 strat naliczyłem w ataku. Te u[puszczone piłki, faule w ataku, podania do przeciwnika---to irytuje!!!!Wystarczyło, że Argentyńczycy zagrali 3-2-1 i wyeliminowali nas zupełnie. To obnaża to co nas trapi od dawna,Czyli nie potrafimy zagrać nic poza rzuty z 2.,linii. JHak tego sie nie da grac to brak koncepcji na atak. Tyle co in plus-gra skrzydeł. Ale bez podań (celnych!!!!) sami nic nie zdziałają. No i wynik...6:11. To mówi wiele o poziomie gry.![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ależ bramka Tkaczyka na 11-17
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Bramka ładna tylko teraz podwójne osłabienie, do tego dalej wysoka obrona Argentyny.
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
nic dobrego nie da sie powiedziec o dzisiejszym spotkaniu
to nie będzie raczej dobry turniej dla nas Argentyna pokazala wszystkim co zrobic zebysmy byli bezradni ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Szwecja 2011 jak już coś. Nic dobrego poza wynikiem.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Popieram przedmówcę, poza wynikiem nic dobrego.
Argentyna zagrała wysoką i zmienną obroną przez co nasi w ogóle nie mogli rozwinąć skrzydeł, znowu dużo strat, nie wykorzystanych sytuacji. Cieszy zwycięstwo lecz nie styl polskiej reprezentacji, jutro dzień przerwy mam nadzieję, że Polacy zregenerują siły i w poniedziałek zobaczymy inną lepszą Polskę. Póki co tabela po 2 meczach w Grupie 2: 1. Szwecja 2 4 66-40 +26 2. Polska 2 4 59-56 +3 3. Korea 2 3 62-47 +15 4. Argentyna 2 1 48-49 -1 5. Słowacja 2 0 55-73 -18 6. Chile 2 0 40-65 -25 ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Horror jak zwykle. Grając z taką obroną nie pokonamy Szwedów. Jednak w tym meczu nie grali za dugoi nasi najlepsi gracze jak Bielecki,Jaszka, Lijewski... Za to mieliśmy bardzo słabego Jurasika.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/reczna/1,78466,8...__Smialem.html
i chyba dlatego wszyscy uwielbiamy mimo wszystko tą reprezentacje i tego trenera. Wygrali , ale nie ma pieprzenia. Gość mówi jasno i precyzyjnie co jest nie tak, bez żadnego słodzenia czy bzdur typu" ważna wygrana, a nie styl" . Zobaczymy jak będzie dalej. Narazie graliśmy ze słabeuszami, miały byc dwie wygrane. I są dwie wygrane. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Mecz odpuściliśmy , na mocniejszego przeciwnika inaczej się mobilizujemy i inny skład występuje . Ze Szwedami może byc rzeczywiście problem , ale jakieś tam szanse mamy . Remis nam mało daje bo Szwedzi mają już teraz świetny bilans bramkowy , pod tym kątem ich nie dogonimy
W 2 rundzie prawdopodobnie przyjdzie nam się mierzyć z Serbami , Dunczykami i Chorwatami . Najgorzej będzie z tymi ostatnimi , jeśli oni nie zanotują wpadki to z nimi będzie mecz o wszystko . Na Duńczyków mamy patent , a Serbowie to klasa Słowacji . |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Znowu polscy szczypiorniści zadbali, abyśmy mieli emocje do samego końca. Cóż, myślałam, że będzie to trochę inaczej wyglądać, że odskoczymy Argentyńczykom na kilka punktów, a my do ostatniej chwili musielimy walczyć o zwycięstwo.
Powód: ortograf ;x
Ostatnio edytowane przez gypsy : 16.01.2011 o godz. 10:31.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
To, że Polacy dziś nie grają nie oznacza, że Mistrzostwa się skończyły, nas interesuje przede wszystkim grupa C, która połączona z naszą grupą utworzy nową grupę w II rundzie.
W tej grupie rozegranie zostanie 2 kolejka spotkań w której: Serbia zagra z Australią, Algieria z Chorwacją a Rumunia z Danią. Faworytami do wyjścia z grupy są 3 europejskie zespoły z Duńczykami i Chorwatami na czele do tego drugi bałkański kraj Serbia. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Z taka gra jaka prezentujemy daleko nie zajdziemy, niestety ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Cóż, mam nadzieję, że treningi zostały ułożone w ten sposób, że świeżość i szybkość dopiero przyjdzie, na najważniejsze mecze a póki co trzeba po prostu wygrywać. Ale czy tak będzie, to się dopiero okaże.
Póki co wygląda to tak, że jesteśmy przygotowani tylko na wymianę ciosów z drużyną stosującą podobnie jak my obronę 6-0. Przy jakiejkolwiek obronie kombinowanej głupiejemy i nie ma żadnego pomysłu. Ale z drugiej strony tak na oko to wynika z problemów fizycznych. W każdym razie z taką grą to 7 miejsce będzie szczytem marzeń (to chyba ostatnie miejsce gwarantujące udział w eliminacjach olimpijskich). ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Teź mam nadzieję, że to zabeig treningowy i fizycznie nasi z każdym meczem będa sie lepiej prezentować. BO to co mi sie najbardziej rzuciło w oczy to praktycznie brak szybkiego ataku - jesteśmy za wolni. Na tle Słowaków było to doskonale widać, Petro ważący 110 kg szybciej wraca do obrony niż my przeprowadzamy szybki kontratak...
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Tłumaczę sobie wczorajszy słabszy mecz tym, że w turnieju zawsze jest taki jeden kryzysowy mecz, gdzie idzie słabiej i najważniejszy jest końcowy wynik, a nie styl. Myślę, że teraz powinno pójść z górki i zacząć grać zdecydowanie lepiej, bo tylu strat polskich szczypiornistów dawno już nie widziałem co wczoraj.
![]() |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Mamy komplet wyników dzisiejszych spotkań:
Grupa C Serbia - Australia 35-18 Dania- Rumunia 39-30 Chorwacja - Algieria 26-15 Grupa A Bahrajn - Niemcy 18-38 Tunezja - Hiszpania 18-21 Francja - Egipt 28-19 Dzień zgodnie z planem czyli zwycięstwa faworytów zarówno w grupie A jak i C. Jutro mecze w grupach B i D. Mecz Polska - Chile o godzinie 18:15. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Dlaczego TVP mimo iz kupila prawa do Mistzostw nie transmituje innych meczow- czyli grup oprocz polskiej
niby kupii ale tna koszta i pewnie nie wykupii calosci znajac zycie,Polsat przynajmniej pokzywal wiecej ,a ci minimalisci jak zwykle oszczedzaja ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ogólnie to Polacy zagrają w drugiej rundzie z Duńczykami, Chorwatami, Serbami. Plus wyniki ze Szwecja i Koreą Pld. się liczą. Będzie cieżko z taką gra jaką pokazują nasze orły. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Ja tam posiadam tvp sport ale jak na razie udało mi się zobaczyć ( po za meczami Polaków) jedynie mecz Szwedów z Chile na rozpoczęcie Mistrzostw. Innych meczy nie trafiłem, ani na żywo, ani powtórek... Taka telewizja niestety :/
a co do gry to z tego co pamietam na poprzednich mistrzostwach też w pierwszej fazie grali słabo i dopiero z czasem się rozkręcali. Miejmy nadzieje że i tym razem tak będzie. Dobrze by bylo pokonać dziś Chile w przekonujący sposób, tak dla polepszenia nastrojów ![]()
Ostatnio edytowane przez przemo : 17.01.2011 o godz. 11:35.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ja widziałem jeszcze Szwecja-Słowacja .
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
Możliwe więc, że z grupy wyjdziemy z 2 punktami( liczę na zwycięstwo z Koreą) co w naszym przypadku może oznaczać iż pożegnamy się z z turniejem na drugiej rundzie, tzn. nie zagramy o medale. Nasz dzisiejszy przeciwnik Chile- to debiutant na Mistrzostwach Świata, awans uzyskał jako 3 drużyna Mistrzostw Ameryki ustępując innym naszym grupowym rywalom Argentyńczykom i grającym w grupie B - Brazylijczykom. Na tegorocznych mistrzostwach bez sukcesów w dwóch dotychczasowych spotkaniach nie zdobyli punktu, na inaugurację przegrali ze Szwedami 28-18 zaś w drugim meczu 22-37 ulegli Koreańczykom. Można powiedzieć, że Chilijczycy to outsider naszej grupy, więc inny wynik niż zwycięstwo Biało- Czerwonych dziś będzie dużą sensacją. Dzisiejsze mecze w naszej grupie: 16:15 Słowacja - Argentyna 18:15 Polska - Chile 20:15 Szwecja - Korea ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Mecz są na TVP sport, lecz do tej pory tylko z grupy Polskiej o 18 i 20. Liczyłem, że na TVP info również będą transmitować;/ Ogólnie to chyba z transmisją z MŚ nie jest za dobrze bo nawet Wenta gdzieś narzekał, że organizatorzy nie przeprowadzają transmisji i trudno mu wyciągnąć nagrania z innych spotkań.
A co do naszej gry... nie przekreślałbym naszych szans... oni są tak nieprzewidywalni, że w każdej chwili mogą zaskoczyć i ten turniej sukcesem się dla nas skończy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Nie jest dobrze i to wiedziałem od początku
miejsce na podium będzie dla mnie WIELKIM sukcesem. Lijewski nie pojechał na mistrzostwa, teraz Jurecki musi odpuścić i jakby nie było Bielecki też nie jest w pełni formy i nigdy już nie będzie. To jest 3 zawodników, patrząc na ilość wszystkich zawodników może niewiele ale jak wezmiemy pod uwagę to że tych 3 to 40% siły kadry to jest to bardzo dużo. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie mamy obrony w ogóle. To jakiś koszmar!
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Chaos w obronie, chaos w ataku, kiepsko to wygląda na ten moment. Prawdziwym sprawdzianem będzie mecz ze Szwecją. Tylko, że wcześniej czeka nas jeszcze Korea i już tu może być ciężko.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Moim zdaniem jest lepiej niż było
w ataku zaczyna się coś kleić tylko że jest problem ze skutecznością... w obronie jest dobrze jeżeli choddzi o przesuwanie i gre na kontakcie na 6 metrze, ale niestety nie ma wyjścia do zawodnika który może rzucić z dalsza...jak zobaczyłem jak Siódmiak się przygląda kolesiowi który już rzuca to dramat ;( Wenta napewno z tego powodu szaleje w szatni bo z doświadczenia wiem że każdy trener właśnie o brak wyjścia do rzucających ma największe pretensje. Oby po przerwie było lepiej i coraz lepiej. Byle do przodu ! ![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ogladam wlasnie Niemcy-Hiszpania i jednak z naszymi jest gorzej niz myslalem. Gra obronna obu druzyn, ulozenie gry w ataku, zero glupich strat i gra niemieckiego bramkarza pozwala na pesymistyczne ocenienie naszych szans w kolejnej rundzie.Cos u naszych nie gra. Sporo prostych niewymuszownych bledow, spozniona obrona i w konsekwencji faule. Mam nadzieje, ze to tylko wchodzenie w turniej to powoduje i zmordujemy w drugiej rundzie przeciwnikow,
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Kilka luznych uwag kompletnego laika po meczach Polski z Chile i Szwecji z Koreą.
Po pierwsze primo, nasza gra to kompletny chaos, w ataku w obronie, wszędzie... Nie wiem ale mam wrażenie że im teoretycznie słabszy przeciwnik to nasza gra wygląda gorzej. W meczu ze Słowakami ( chyba najtrudniejszymi do tej pory) graliśmy według mnie najlepiej. Może będzie to działało w drugą stronę, że im lepszy tym gra będzie lepsza? Dzisiejszy wynik nie ma co komentować bo powinien być taki lub wyższy, ale bez takich nerwowych momentów jakie mieliśmy w dzisiejszym meczu. Szwedzi i Koreańczycy są krótko mówiąc mocni, a Szwedzi nawet bardzo mocni. Żadnych strat, nieporozumień, szybkie efektowne zagrania o jakich nasi nawet nie pomyśleli podczas tego turnieju. Z tego co widziałem to obie te drużyny grają w obronie 6-0, co chyba nam "leży". Bo jak widziałem jak sie miotaliśmy z każdym innym typem obrony to szok mnie ogarniał... Jaka jest nasza aktualna forma dowiemy sie jutro po meczu z Koreańcami Ale jeśli każdy następny mecz będzie się kończyć wymęczonym zwycięstwem jak do tej pory, to dla mnie może być ![]() Powód: ;)
Ostatnio edytowane przez przemo : 17.01.2011 o godz. 22:07.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|