|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Wielkimi krokami zbliżamy się do koca roku 2015. Jak zawsze ten okres to wszelkiego rodzaju podsumowania, statystyki, opisywanie swoich pozytywnych jak i negatywnych zaskoczeń i oczywiście nadziei na nowy rok.
Dlatego zapraszam was wszystkich do wzięcia udziału w takim naszym wewnętrznym podsumowaniu mijającego roku. Poniżej przedstawiam kilka głównych kategorii, które później mam nadzieje, uda mi się spisać i podsumować. Najlepszy mecz: Najgorszy mecz: Plus sezonu: Minus sezonu: Nadzieja 2016: W każdym z powyższych punktów można wpisać maksymalnie trzy zdarzenia! Oczywiście temat również służy dyskusji, ale w przyzwoitej formie bez zbędnego rozmywania. Zapraszam. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Najlepszy mecz: Podbeskidzie - Wisła (0:6), granie w piłkę wychodziło jak za dawnych lat... Takiego wyniku możemy już długo nie zobaczyć, ewentualnie w przeciwną stronę.
Najgorszy mecz: Derby wraz z całą otoczką ("tak się bawią ludzie" i "niech patrzy cały świat jak nasza Wisła gra") Plus sezonu: 1. Radosław Cierzniak - trafił do nas z przypadku a został czołowym bramkarzem ligi, dając nam w końcu trochę spokoju z tyłu. Strach pomyśleć jakie miejsce w tabeli zajmowalibyśmy gdyby w bramce dalej 2. Arkadiusz Głowacki - za charakter i zaangażowanie 3. Akcja "Wisła Kraków to nasza historia" Minus sezonu: 1. Prezesi i zarząd klubu, właściciel. 2.Problemy z licencją, długi, przegrane sprawy z byłymi piłkarzami i trenerem. 3. Sekstet Jankowski, Uryga, Boguski, Cywka, Crivellaro i Popović. Nadzieja 2016: Handzlik |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Najlepszy mecz: 0:6 z PBB i 2:0 z Amicą
Najgorszy mecz: Derby. No i tradycyjnie już PP, oddany walkowerem Plus sezonu: 1. Arek Głowacki - pokazał, że lata się nie liczą 2. Radosław Cierzniak - uratował nas przed ostatnim miejscem w tym sezonie 3. Kuba Bartosz - może trochę na wyrost, ale podoba mi się ten chłopak Minus sezonu: 1. Forma Brożka - przeciwieństwo Głowy, wraz z upływem czasu jest coraz to słabiej niestety 2. Ofensywne trio Jankowski-Crivellaro-Popović - wiadomo za co 3. Wieczne zawirowania w zarządzie Nadzieja 2016: Ani nowy prezes (bo jakby był dobry to i TSowi by się lepiej wiodło), ani nowy trener (zmiana ale na pewno nie na lepsze) ani też młodzi (za mało na razie pokazali, żeby pokładać w nich nadzieję). Więc cóż... zostaje chyba tylko nadzieja na górną 8 ![]() Powód: JżS
Ostatnio edytowane przez PiVoSH92 : 23.12.2015 o godz. 14:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Najlepszy mecz: Wisla - Lech i 0-6 z Podbeskidziem
Najgorszy mecz: Derby Plus sezonu: Cierzniak Minus sezonu: Wyniki za Broniszewskiego Nadzieja 2016: Pawłowski |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2013
Offline |
|
|
Najlepszy mecz: Podbeskidzie - Wisła (0:6)
Najgorszy mecz: ostatnie Derby Plus sezonu: - Cierzniak - sa przeblyski dobrej gry... Minus sezonu: -...ale generalnie caly czas w dol Nadzieja 2016: Handzlik, Drzazga |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Najlepszy mecz: Wisła - Górnik 4:1, Wisła - Lech 2:0, Podbeskidzie - Wisła 0:6
Najgorszy mecz: Ostatnie derby na R22. Plus sezonu: Arek Głowacki, Radek Cierzniak i akcja "Wisła Kraków to nasza historia". Minus sezonu: Dalsze kłopoty finansowe, zarząd+właściciel. Nadzieja 2016: najtrudniejsze do wskazania, nie mam kompletnie pomysłu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Najlepszy mecz:
- Podbeskidzie (wynik) - Jagiellonia (wynik) - Legia (zaangażowanie i oprawa na trybunach) Najgorszy mecz: - Derby (wynik i frekwencja) - Legia (wynik i frekwencja) Plus sezonu: - Cierzniak, Jović, Bartosz - Wisła Kraków To Moja Historia - mimo wszystko w wielu meczach gra miła dla oka Minus sezonu: - Brak sponsora tytularnego - Pogłębiający się kryzys - kolejne serie przerwane (derby) Nadzieja 2016: - Cupiał - Młodzież - 110 lat - może będzie jakiś prezent na urodziny ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Najlepszy mecz: Gwiazdy dla Białej Gwiazdy
Najgorszy mecz: Wisła - Legła Plus sezonu: Wisła Kraków to moja historia, oprawa AVE WISŁA Minus sezonu: prawie wszystko i jeszcze ten monotonny doping i niektóre głupie przyśpiewki Nadzieja 2016: Coca-Cola Powód: bo tak
Ostatnio edytowane przez Kibicka : 23.12.2015 o godz. 16:45.
![]()
'Ten tylko jest w stanie pojąć duszę kibica, kto nim sam został. Tak jak prawdę o życiu poznał lokator celi śmierci.'
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najlepszy mecz: Podbeskidzie,Jaga i Amica
Najgorszy mecz: DERBY!! Plus sezonu:Wisła Kraków to moja historia Minus sezonu: Brak sponsora,Długi.... Nadzieja 2016: Na lepsze jutro ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Najlepszy mecz: Wyjazd do Bielska. Dominacja totalna. Więcej nie trzeba pisać.
Najgorszy mecz: Zdecydowanie ostatni z Lechem w Poznaniu, potem długo, długo nic. Wiele osób pisze derby, ale tam nie zasłużyliśmy na porażkę tak bardzo. Z Lechem wyglądaliśmy jak dzieci z podstawówki grające z chłopakami z liceum. Plus sezonu: Gra za trenera Moskala. Gdyby nie sędziowie, to w momencie zwalniania Kazia bylibyśmy koło podium. Po tym wszystko się posypało. Minus sezonu: Tutaj ciężko wybrać trzy, bo było ich tak wiele. Na pewno zwolnienie Moskala. Na pewno burdel organizacyjny i długi. Trzeci - jesteśmy jednym z głównych kandydatów do spadku. Od wielu lat niebywałe. Dodałbym jeszcze frekwencje, ale ona jest następstwem powyższych. Nadzieja 2016: W tym problem, że straciłem już jakąkolwiek nadzieję. Pozostaje wierność temu klubowi, nawet jeśli będzie ona bolesna. I mam nadzieję, że będzie więcej takich osób i nie pozwolimy żeby z Wisłą stało się to co z ŁKSem, czy Widzewem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Najlepszy mecz:
- Wisła-Podbeskidzie 6-0 (jedno z nielicznych spotkań, gdzie przewagę udało się udokumentować bramkami), - Legia-Wisła 2-2 (skazywani na pożarcie po fatalnych meczach za Smudy zagrali zaskakująco dobrze i powinni wygrać), - Jaga-Wisła 1-4 Najgorszy mecz: - przegrane derby Plus sezonu: - Cierzniak - Wisła Kraków to nasza historia Minus sezonu: - fatalna postawa w ostatnich kolejkach, - frajerskie tracenie punktów w spotkaniach, w których przeważaliśmy - trzy fatalne transfery (Cywka, Popovic, Crivellaro), które nic nie wniosły do gry (wniosły za to sporo do działalności Ekstraklasa Trolls - karny Crivellaro i rożny Popovica na długo pozostaną w pamięci kibiców) Nadzieja 2016: Serce podpowiada, że coś się ruszy - może Pawłowski na farcie wygra parę meczów i uda się zakotwiczyć w grupie mistrzowskiej. Do tego jakiś jeden trafiony transfer, który da drużynie pozytywnego kopa. Rozum niestety sugeruje, że będzie coraz gorzej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Najlepszy mecz: 6-0
Najgorszy mecz: derby przy Reymonta Plus sezonu: Wisła Kraków to moja historia, oprawa AVE WISŁA Minus sezonu: brak krotkofalowego planu naprawczego i dlugoterminowej strategii dzialania klubu Nadzieja 2016: Drzazga ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2015
Offline |
|
|
Najlepszy mecz:
4-1 z Górnikiem 6-0 z Podbeskidziem 2-2 z Legią Najgorszy mecz: 1-2 w derbach 0-2 z Lechem 0-2 z Legią Plus sezonu: - Cierzniak, Bartosz, Mączyński - Wisła Kraków to nasza historia Minus sezonu: - transfery (Cywka, Popovic, Crivellaro) - brak sponsora - pech (głupio tracone punkty i złe decyzje sędziów) Nadzieja 2016: - 110 lecie klubu - młodzież - sponsor ![]() TYLKO Wisła |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Najlepszy mecz:
- Podbeskidzie-Wisła-0:6, - Wisła-Lech-2:0, - Wisła-Śląsk-4:2. Najgorszy mecz: - Lech-Wisła-2:0, - Wisła-Cracovia-1:2 (w sensie wynik i konsekwencje tego spotkania), - Ruch-Wisła w Pucharze Polski. Plus sezonu: - Mecz z udziałem byłych i obecnych piłkarzy - Gwiazdy dla Białej Gwiazdy oraz cała akcja pomagania klubowi, - postawa Arkadiusza Głowackiego, - przyjście Radosława Cierzniaka. Minus sezonu: - okres prezesury Roberta Gaszyńskiego (w porównaniu do zapowiedzi, początkowych planów, obietnic) i dalsze kłopoty finansowe, organizacyjne, a skutkiem tego niskie miejsce w tabeli, - postawa Boguskiego, Jankowskiego, Urygi, Crivellaro, Popovicia oraz Cywki, bo na szczęście Buchalik przestał być podstawowym bramkarzem, - porażka z Cracovią i w konsekwencji niepotrzebne zwolnienie Moskala. Nadzieja 2016: - oby minimum jeden-dwóch młodych piłkarzy zaskoczyło i na stałe wskoczyło do podstawowego składu (Drzazga, Handzlik, Bartosz, Marszalik, Kuczak lub ktoś inny), - tak bardziej ogólnie - kiedyś muszą nastąpić lepsze czasy, - oby zawodnicy w rundzie wiosennej pokazali wyższy stopień zaangażowania, determinacji i żeby pewnie awansowali do górnej ósemki. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Najlepszy mecz: "szóstka" z Podbeskidziem
Najgorszy mecz: przegrane derby Plus sezonu: Cierzniak, pogonienie Smudy Minus sezonu: przegrane derby, zwolnienie Moskala Nadzieja 2016: matką głupich |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Najlepszy mecz:
- Podbeskidzie - Wisła 0:6 - Wisła - Górnik 4:1 Najgorszy mecz: - Derby - amica (PP) Plus sezonu: - Cierzniak - Głowacki - "Wisła Kraków to Nasza historia" Minus sezonu: - letnie transfery (poza Cierzniakiem) - brak w dalszym ciągu sponsora - zwolnienie Moskala Nadzieja 2016: - właściciel (wszystko w jego rękach) - młodzież (Handzlik, Drzazga, Bartosz, Kuczak) - sponsor ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2014
Offline |
|
|
Najlepszy mecz:
- Podbeskidzie - Wisła 0:6, - Wisła - Lech 2:0, - Jagiellonia - Wisła 1:4 Najgorszy mecz: - Wisła - Cracovia 1:2, - Lech - Wisła 2:0, - Lechia - Wisła 2:0 Plus sezonu: - "Wisła Kraków to nasza historia" - dobra postawa Cierzniaka i Głowackiego Minus sezonu: - beznadziejne wyniki zarówno wiosną i jesienią, - zwolnienie Moskala, - organizacja klubu (brak sponsora, długi, transfery, brak długofalowej polityki itd.) Nadzieja 2016: - niestety nie widzę żadnych podstaw do optymizmu, ale obym się mylił ... :( |
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2012
Offline |
|
|
Najlepszy mecz:
6:0 w Bielsku 4:1 z Górnikiem w maju wygrane wiosenne Derby Najgorszy mecz: przegrane Derby Plus sezonu: Radosław Cierzniak Wisła Kraków to Nasza historia Minus sezonu: Crivellaro, Jankowski, Popović, Cywka Brak jakiejkolwiek alternatywy dla Brożka Tragiczny doping na przegranych Derbach Nadzieja 2016: Mam nadzieję, że Wisła Kraków nie spadnie z Ekstraklasy Powrót Sarkiego Sponsor |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Najlepszy mecz:
- Podbeskidzie - Wisła 0:6 - Jagiellonia - Wisła 1:4 Najgorszy mecz: - Derby u siebie - mecze ze Śląskiem na wiosnę Plus sezonu: - Cierzniak Minus sezonu: - nieskuteczność - miejsce w tabeli po rundzie jesiennej Nadzieja 2016: - trener Pawłowski |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Najlepszy mecz:
Wisła Cracovia 2-1 i gol na 1-0 Stilica. Najgorszy mecz: -porazka 2-1 u siebie z makabi,ostatnie mecze Bronka Plus sezonu: Radek Cierzniak, akcja fans4club, Minus roku -dla mnie minus roku do odejscie Stilica Minus sezonu -postawa Jankowskiego,całokształt. -zakontraktowanie Krzywego jaja na 3 lata -Tomek Cywka ogólnie -zwolnienie Moskala Nadzieja 2016 -..matką głupich ale kazda matka kocha swoje dzieci. My kibice pomożemy, Mistrza Polski zdobedziemy ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Najlepszy mecz: 6:0 z Podbeskidziem
Najgorszy mecz: listopadowe derby na Reymonta Plus sezonu: "Wisła Kraków to nasza historia", zwolnienie Smudy Minus sezonu: przegrane derby, brak sponsora koszulkowego, zwolnienie Moskala Nadzieja 2016: spokojne utrzymanie, pełniejsze trybuny, wzmocnienia składu |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Najlepszy mecz:
- Podbeskidzie - Wisła 0:6 - Wisła - Lech 2:0, - Wisła - Gornik 4:1 Najgorszy mecz: - Wisła - Cracovia 1:2 Plus sezonu: - Arkadiusz Głowacki - Mecz Gwiazdy dla Białej Gwiazdy - transfer Cierzniaka Minus sezonu: - zwolnienie Kazimierza Moskala - seria ostatnich 5 porazek - za duzo remisow, za mało zwyciest Nadzieja 2016: Gorzej byc nie moze, moze byc juz tylko lepiej. Ruch grał słabo podniosł sie, Amica była w strefie spadkowej podniosła sie to i Wisła moze tak wiec top6 jest w zasiegu. Przed podziałem zostało 27 punktow do zdobycia wiec bardzo duzo, stac Nas na to musza byc oczywiscie wszyscy zdrowi. Noi oczywiscie tak bardzo oczekiwany sponsor bo to nie do pomyslenia, zeby taki klub miał takie problemy ze znalezieniem go. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Najlepszy mecz: Wisla 2:1 cracovia
Najgorszy mecz: Ostatnie derby Plus sezonu:Wisla Krakow to moja historia Minus sezonu: Wyniki, frekwencja Nadzieja 2016: Jedyna w tym ze trener wszystkich nas w pozytywny sposob zaskoczy. Prezes zalatwi sponsora. Doczekamy sie wzmocnien i zaczniemy wygrywac. ![]()
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Najlepszy mecz:
2-1 w marcowych derbach 2-0 z Lechem 2-2 z Legią Najgorszy mecz: 1-2 w derbach 0-1 Górnik Łęczna 0-1 Śląsk (mecz w grupie mistrzowskiej) Plus sezonu: Radek Cierzniak Jakub Bartosz (choć grał tylko pod koniec rundy) Minus sezonu: brak jakiegokolwiek pomysłu na wyjście ze spirali zadłużenia niska frekewencja Nadzieja 2016: Tadeusz Pawłowski - tak na siłę. bo już żadnej nadziei nie posiadam. Wbrew forumowym optymistom, którzy ciągle wierzyli, że jak zostawimy Kazka i poprawimy skuteczność to będziemy bili się o puchary, uważam, że czeka nas nieustanny spadek. Zarówno na poziomie organizacyjnym jak i sportowym. uratować nas może tylko nagły zastrzyk gotówki od sponsora (nowego, baz starego), a na to się nie zanosi.
Ostatnio edytowane przez kbr : 24.12.2015 o godz. 14:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Najlepszy mecz: Podbeskidzie - Wisła 0-6
Najgorszy mecz: Lechia - Wisła 2-0 Plus sezonu: Radosław Cierzniak, Wisła Kraków to moja historia Minus sezonu: Wyniki na koniec roku, dymisja Gaszyńskiego, brak długofalowej wizji klubu Nadzieja 2016: Mam nadzieję że gorzej być nie może - więc nadzieją jest Tadeusz Pawłowski, oraz że Bogusław Cupiał obudzi się ze snu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najlepszy mecz:
-Wisła v Amica -Bielsko v Wisła Najgorszy mecz: -Derby.. Plus sezonu: -Wisła Kraków to moja historia -Cierzniak -Głowa Minus sezonu: -Cała reszta(piłkarze,działacze i cały ten burdel) Nadzieja 2016: -Brak... ![]()
ALEXANDER
THE GREAT OVECHKIN |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Najlepszy mecz:
- Legia 1:1 Wisła (nic tak nie cieszy jak pękniecie pompowanego baloniku na ich stadionie) - Wisła 0:2 Legia ( przede wszystkim za jedną z najlepszych opraw w historii sceny kibicowskiej w Polsce, piłkarze Wisły zasłużyli na wygraną) Najgorszy mecz: Wszystkie w których piłkarze Wisły tracili frajersko punkty w końcówkach meczów Plus sezonu: - Cupiał (mimo burdelu nie zostawia Wisły) - Arek Głowacki - Akcja "Wisła Kraków to nasza historia" Minus sezonu: - Piłkarze Wisły, którzy swoją grą doprowadzili do tragicznej sytuacji finansowej klubu i wielu z nich ma czelność pytać o zaległe pensje. - Paweł Brożek. Nadzieja 2016: - Piotr Dunin-Suligostowski - poważna kontuzja Nemanji Nikolicia, aby nie zbliżył się do rekordu Henia Reymana ![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Najlepszy mecz: Z Lechem 2:0
Najgorszy mecz: Derby.. Plus sezonu: Radosław Cierzniak, zwolnienie Smudy, Wisła to Moja Historia. Minus sezonu: Maciej Jankowski, Rafael Crivellaro. Nadzieja 2016: Ustabilizowanie sytuacji finansowej Zwiększenie frekwencji Gra w pucharach ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Najgorszy mecz: Derby Plus sezonu: Wisła Kraków to moja historia, Cierzniak, Jović Minus sezonu: kolejne nic nie wnoszące roszady na stołkach w zarządzie, porażająca seria meczów w plecy, Cywka Nadzieja 2016: nie jestem z natury defetystą, ale ciężko mi wskazać cokolwiek konkretnego, co sprawiłoby, że z uśmiechem na ustach mógłbym spojrzeć na przyszłość Wisły
Ostatnio edytowane przez enzo : 10.01.2016 o godz. 02:04.
|
|
|
|
Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
Najgorszy mecz: przegrane derby Plus sezonu: Cierzniak, Jović, Głowacki, Mączyński, akcja Wisła to moja historia Minus sezonu: Cywka, Jankowski, Uryga, Crivelaro, Buchalik Nadzieja 2016: stabilizacja sytuacji finansowej i odrodzenie Wisły ![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|