|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Decyzją Zarządu Wisły Kraków SA funkcję trenera drużyny Białej Gwiazdy objął (po raz piąty !!!) z dniem 10 marca 2015 roku Kazimierz Moskal.
Zapraszam do dyskusji
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 10.03.2015 o godz. 08:31.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Powodzenia Kazek!
Ostatnio edytowane przez Semper Fidelis 1985 : 10.03.2015 o godz. 08:27.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Lubie tego faceta. Wiślak z krwi i kości. Oby tylko poradził sobie ze starszyzną drużyny...Powodzenia ! "Moskal Kazimierz, nie rusz Kazika bo zginiesz ! "
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Tylko nie On.Sympatia to można pałać do kazdego,ale to jest praca i potrzebny ktoś z dobrym warsztatem,a w Jego przypadku upadnie wobec gwiadek z posłuchem.
To tylko wstep(przedłuzenie) do poszukiwania nowego trenera. Najtańsza opcja i tyle w temacie.
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 10.03.2015 o godz. 08:28.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Haha... Najważniejsze przecież, że jest Wiślakiem
Gratuluję podejścia. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Kto i gdzie tak napisał ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Nikt nigdzie. To moja ironia. Facet nie ma żadnego doświadczenie z takimi zespołami jak Wisła. Prowadził ją kilka razy i może to jakoś wyglądało, ale tu trzeba kogoś kto ma doświadczenie i jest moim zdaniem przede wszystkim ze zewnątrz, żeby spojrzeć na to wszystko inaczej. Tu trzeba było kogoś kto sobie poradzi z obecnie panującą sytuacją. Mam duże wątpliwości czy da radę.
Ostatnio edytowane przez Marcinnno : 10.03.2015 o godz. 08:43.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Życze mu wszystkiego najlepszego na naszej ławce trenerskiej. Da rady.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Bardzo dobry wybór w obecnych realiach. Najlepszy z możliwych - żadne Zielinskie czy Urbany. Młody, a już doświadczony. Wislak.
No i można być pewnym, że nie przyniesie wstydu tylko jak otworzy gębę. Powodzenia Kazek, gorszym niż Twój poprzednik być nie można, także musi być lepiej ![]() ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
No odwazna decyzja i zarzadu jak i Moskala. Moze sobie pieknie wyrobic marke i zdobyc pokazny kredyt zaufania albo pojsc calkiem na dno. Osobiscie ciesze sie ze to on a nie zaden wdowczyko-michniewicz i czuje ze sobie poradzi jak dostanie czas.
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
W Slasku sie to udalo. Ja pamietam z jego ostatniej kadencji, ze druzyna miala swoj styl, przegrali wtedy na Legii, ale w ciagu tygodnia zaczeli grac tak, ze ludzie nie wierzyli, ze to Wisla w tamtym meczu... Z pilkarzy, ktorzy z nim grali zostal tylko Glowa...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Nie rozumiem. Za czasów ostatniej kadencji Moskala nie graliśmy z Legią pod jego wodzą, ani tym bardziej na wyjeździe (30.03.2012 już nie było Moskala, a mecz był u siebie - 0:0), a Głowacki przyszedł latem 2012 za Probierza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
. Co do drugiej czesci, chodzi mi o pilkarzy w kadrze z ktorymi Moskal gral, kiedy wrocil do Wisly. Brozek z tego co kojarze byl wtedy wypozyczany. |
|
|
|
ANAJNARAB
Offline |
|
|
Cześć Kaziu cześć Paweł, cześć Kaziu o cześć Arek, jak tam Kazek wszystko OK Darek. To może byśmy coś pobiegali ? Pobiegali
![]()
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 10.03.2015 o godz. 08:37.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Jeszcze bym dodał: Kaziu:- Słuchaj XY,nie wiem jak to powiedziec,bardzo bys sie wkurzył,jakbys dzis nie zagrał? XY: -Co Kaziu:-Ok,nie było tematu .![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Milo, ze trener nie bedzie robil trzody Wisle kazda swoja wypowiedzia. Ciesze sie, ze to Moskal bo jest sympatycznym gosciem, wislakiem, w futbolu siedzi juz jakis czas. Oby dostal troche czasu na realizacje swoich zalozen. Moze odpali, moze nie? Nikt tego nie wie. Gorzej niz za Dyzmy nie bedzie a i pewnie duzo taniej. Do tego moze ktos z juniorow w koncu liznie murawy i sie wypromuje. Zobaczymy.
W kazdym badz razie powodzenia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Cofnęliśmy się dokładnie o 3 lata. Jeśli i tym razem Moskal się nie sprawdzi to zmarnowaliśmy trzy lata i wszystkie te eksperymenty z Probierzami Kulawikami i Smudami były do d...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
O i tutaj moim zdaniem trafiłes w sedno. Gaszyński zrobi wiele by dopiąc budżet. Stąd ukłon w pewną stronę i wybór Moskala. Z jednej strony dobrze bo może deko wcześniej wyjdziemy z g..., ale z drugiej widać ze walczymy o utrzymanie a nie LE. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Od razu o tym samym pomyślałem. Myślę że to takie zawoalowane przyznanie się do błędu, że i Probierz i Smuda nie byli trenerami na miarę Wisły... Niestety Moskal to nie ta półka o jakiej marzyliśmy, ale szczerze mówiąc nie widzę trenera z Polski, który cokolwiek by gwarantował... ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pamiętam jest zespół grał za czasów Moskala na przełomie 2011 i 2012 roku. To był kosmos, grali lepiej niż za Maaskanta. Potem przyszedł Probież i gra siadła od razu, jakby zespół był 2 ligi niżej. Kazimierz Moskal to dobry wybór. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Powodzenia Kaziu.My kibice pomożemy...
![]()
Zawsze wierni i oddani z Nowej Huty Wisły Fani!!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2014
Offline |
|
|
Minimalistyczne podejście zarządu, z całą sympatią dla Moskala.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Gratuluję Kaziu
![]() Co do wasztatu to co osoba to opinia. Ja osobiście pamiętam,że graliśmy za jego kadencji szybko po ziemi,sporo klepy i naprawdę dobrze to wyglądało - tylko byliśmy wtedy s....ysyńsko nieskuteczni. Jeżeli chodzi o wypowiedzi na temat zjebania awansu Termalice - to juz pozostawie bez komentarza bo chyba każdy,kto ma jakiekolwiek pojęcia o piłce to wie o co chodzi w Niecieczy.... ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Teraz tylko wieksza cierpliwosc zarzadu i Cupiała i niech Kaziu spokojnie pracuje. Nie chciałem zadnego Zielinskiego, Michniewicza czy Urbana to mam Moskala, nie wiem jak inni ale ja w niego wierze. Powodzenia. A tak sie wypowiadał Tomek Frankowski o Moskalu
"Kazek był już pierwszym trenerem Wisły. Za pierwszym razem nie był chyba na to do końca gotowy. Teraz popracował w kilku miejscach, zebrał większe doświadczenie. Może to dobra kandydatura? Środowisko, zawodników i realia zna jak mało kto" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Plotki okazały się niestety prawda. Szkoda, bo Moskala zalety kończą się na byciu Wislakiem...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Wg mnie na tą chwilę najlepszy wybór. Nie będzie nie wiadomo jakiej kasy na pensje, nie będzie konfliktów z kibicami. Poza tym po Jego ostatnim podejściu do Wisły pozostał niesmak (zwolnienie w takim momencie). Ja uważam, że to obiecujący trener, co z tego co wiem potwierdzają w Katowicach. A sam sposób bycia też nie jest bez znaczenia. W końcu nie będzie trzeba drżeć czy trener naszego klubu nie skompromituje siebie i wszystkich związanych z Białą Gwiazdą swoim prymitywnym tekstem. No i myślę, że zawodników tez będzie motywował w trochę inny sposób niż mówiąc im, że są najgorsi i kosztują 5 zł. Ja jestem dobrej myśli. POWODZENIA KAZIU!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Do niektórych dalej nie dochodzi że nie mamy kasy na trenera typu Petrescu itd
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moskal Kazimierz nie rusz Kazika bo zginiesz! Jak dla mnie trafiona decyzja. W ostatnim podejściu miał trochę pecha bo zwolnili go po odpadnięciu ze Standardem Liege gdzie dwa mecze zremisowaliśmy a oba kończyliśmy w "10". Teraz nabrał jeszcze doświadczenia w I lidze. Będzie dobrze
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na obecne czasy to dobra, lecz ryzykowna decyzja. W sytuacji, w której znalazła się Wisła potrzebujemy ludzi związanych z klubem również emocjonalnie. Stąd wcześniej Gaszyński a teraz Moskal. Jesteśmy w bardzo trudnej sytuacji... Uprawomocnił się wyrok odnośnie Mandziary, nie mamy umowy z miastem na stadion i chyba pojutrze sąd klepnie Genkowowi 3 miliony.
Módlmy się. A co do piłkarzy to myślę, że teraz zaskoczą i pokażą, że nie są za 5 złotych.(I czy to będzie przypadek - odpowiedzmy sobie sami) ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|