|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jakim, Twoim zdaniem, wynikiem zakończy się mecz Legia - Wisła? | |||
| Wysoka wygrana Wisły |
|
83 | 23,25% |
| Skromna wygrana Wisły |
|
161 | 45,10% |
| Remis |
|
53 | 14,85% |
| Skromna wygrana Legii |
|
41 | 11,48% |
| Wysoka wygrana Legii |
|
19 | 5,32% |
| Głosujących: 357. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Mistrzostwo Polski - cel numer jeden w tym sezonie został już przez nas osiągnięty. Euforia po derbach wciąż nam towarzyszy, nie zapominajmy jednak o prestiżowym spotkaniu z Legią na Łazienkowskiej, które odbędzie się w najbliższy weekend. Co waszym zdaniem jest do poprawienia, jaką przewidujecie taktykę na sobotnią grę? Zapraszam do dyskusji!
![]()
Ostatnio edytowane przez Simao1 : 16.05.2011 o godz. 11:00.
|
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Ja chciałbym zobaczyć Riosa w całym meczu, może Siwakowa, Gargułe ;D Może trzeba dać chłopakom szanse
Jak wygramy z Legią to będziemy mogli mówić że wygraliśmy rezerwowym składem WISŁA PANY!! |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
To jasne że przegramy odkąd pamiętam w mistrzowskich sezonach (nawet w tych z najtłustszych lat ) zawsze przegrywaliśmy w Warszawie.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Ostatnie zwycięstwo na Łazienkowskiej w sezonie mistrzowskim to wygrana z Nawałką na ławce. Jeśli się pomyliłem, corigerette. 2001, kupa czasu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Mistrzostwo juz mamy wiec mozna grac bez presji. Bede usatysfakcjonowany nawet jak wywieziemy z Łazienkowskiej 1 punkcik chociaz zwyciestwo bedzie lepiej smakowac. Chcialbym zobaczyc bardziej odwazna gre zespołu, ktorej od dawna nie widzielismy z wiadomych wzgledow.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Zagrać nieco przewietrzonym składem. Wiadomo że nie będzie Wilka, można by też dać odpocząć Meliksonowi, Pareice, Małemu, Genkovowi. Fajnie by było żeby zagrał jakiś młody wilczek
Tak swoją drogą to z Lubinem powinny zagrać rezerwy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Nie zagra za kartki Czarek Wilk - to wielkie osłabienie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Generalnie mnie to nie obchodzi ;-) Zdobyliśmy mistrzostwo w meczu z "Pasami" czyż może być coś piękniejszego? Jak dla mnie to chłopaki mogą pić do meczu z Polonią. Ten ostatni pasuje jednak wygrać by święto smakowało jeszcze lepiej ;D Fajnie jakby z Zagłębiem i Legią wybiegli ci, co nie dostawali zbyt wiele szans: Garguła, Rios, Jovanić, może któryś z chłopaków z ME. Z chęcią bym też zobaczył Boguskiego choć na 10-15 minut.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Jak sie popatrzy na osłabienia Legionistów to nasz brak Czarka Wilka to jest pikuś. W optymalnym składzie wygramy,ze zmianami pewnie skonczy sie remisem/skromna przegrana..
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Siwakow wyjdzie w podstawowej, ew. Jirsak, ale stawiam na Białorusina. Maaskant odkrył, że 2 defensywnych pomocników na naszą buraczaną ligę to jest pewniak
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Wynik tego meczu będzie zależał przede wszystkim od nastawienia naszych grajków. Pokaże czy są minimalistami i czy zdobyty tytuł im wystarczył czy oprócz niego będą chcieli co zapowiadał po meczu trener Maaskant wygrać wszystko do końca. Oczywiście brak Wilka będzie dużym osłabieniem, ale teraz jest szansa, aby w 3 meczach dać szansę zagrać młodym. Moim zdaniem poza obroną, która musi w takim zestawieniu jak dzisiaj zagrać można wprowadzić kilka zmian. Za Wilka zagra zapewne Sivakov, a na zmienników wziąłbym najlepszą trójkę z ME. Przydało by się dobić Legię i wygrać z nimi 3 raz z rzędu
![]() ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A w związku z możliwym zawieszeniem Małeckiego, trzeba kogoś na skrzydło wpuścić. Może Melliksona na lewą, Kirma na prawą a do środka Garguła ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Fajnie było by urwać Legii chociaż 2 pkt.
Dla Lechii i Śląska. Oby tylko nie było takiego rozluźnienia jak dwa razy za czasów Kasperczaka ![]()
Ostatnio edytowane przez Mareq : 15.05.2011 o godz. 23:04.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Osobiście sam _wynik_ meczu z legią lata mi. Gramy o pietruszkę.
Natomiast z chęcią bym zobaczył zmienników. Powinien Maaskant powiedzieć im w szatni, że sezon się kończy i że daje szanse zmiennikom, od tego jak się pokażą będą zależeć ich dalsze losy. Niech pogra Żuraw, Guła, Jirsak, może ktoś z młodzików? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Skład rezerwowy to możemy sobie wyłożyć np. na mecz z Zagłębiem Lubin, a nie na szlagierowy mecz z Legią... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
Zaczynamy budować drużynę na następny sezon, więc to najlpeszy czas, żeby sprawdzić zmienników w meczach o punkty. Będziemy wiedzieć, gdzie trzeba uzupełnień (czyli wartościowych zmienników) bo gdzie koniecznie trzeba wzmocnień to wiemy (boczni obrońcy i atak) ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pietruszka? Może i tak, ale lepiej cisnąć wszystkich do końca, a nie że odpuszczamy i wygrywamy mistrzostwo jednym punktem :]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
No zależy od podejścia. Baty od Legii, phhh, przeżyje
Natomiast zmiennicy zapierdzielaliby z motorkami w dupach wiedząc że walczą o kontrakty więc wcale nie jest powiedziane że Legia miałaby łatwiej. A my (albo raczej sztab szkoleniowy) dzięki temu moglibyśmy zobaczyć / utwierdzić się w przekonaniu kogo zostawić, kto dobrze rokuje a z kim trzeba się pożegnać. To właśnie w podstawowym składzie mogą pojawić się takie myśli że eee, po co będę biegł po tą piłkę, jeszcze kontuzji się gdzieś nabawie. Trzeba korzystać z tego że mamy już jasną sytuacją i zrobić przegląd wojsk ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Legia bez Vrdoljaka oraz Borysiuka...
Ja w miejsce Wilka wrzuciłbym Riosa. Atak Legia ma żaden, moglibyśmy zagrać nieco bardziej ofensywnie, zwłaszcza, że zabraknie dwóch w/w drwali. A reszta składu OK, niech grają ;] |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Legia - Wisła
Pauzują: Borysiuk, Vrdoljak (Legia); Wilk (Wisła) Zagrożeni: Machnowskyj, Rybus, Wawrzyniak (Legia); Cikos, Jirsak, Kirm, Paljić (Wisła) Przed 28 kolejką: GKS - Zagłębie Pauzują: - Zagrożeni: Baran, Cetnarski, Fonfara, Mysiak, Popek, Vinicius (GKS); Costa, Plizga (Zagłębie) Górnik - Śląsk Pauzują: Pazdan (Górnik) Zagrożeni: Bemben, Kwiek, Wodecki, Zahorski (Górnik); Celeban, Ćwielong, Fojut, Mila, Socha (Śląsk) Jagiellonia - Korona Pauzują: Cionek, Seratlić (Jagiellonia); Lisowski (Korona) Zagrożeni: Kascelan, Lato (Jagiellonia); Lech (Korona); Cracovia - Widzew Pauzują: Bartczak (Cracovia); Zagrożeni: Boljević, Dudzic, Ntibazonkiza (Cracovia); Bieniuk, Sernas, Ukah, Szymanek (Widzew) Arka - Bytom Pauzują: Bruma, Zawistowski (Arka); Hricko (Bytom) Zagrożeni: Bednarek, Bożok, Bruma, Płotka (Arka); Podstawek, Radzewicz, Telichowski (Bytom); Lechia - Lech Pauzują: - Zagrożeni: Deleu, Kożans, Traore, Wiśniewski (Lechia); Arboleda, Bosacki, Djurdević, Wilk (Lech) Ruch - Polonia Pauzują: - Zagrożeni: Bronowicki, Grzyb, Nykiel (Ruch); Andreu, Brzyski, Gołębiewski, Pietrasiak, Sadlok (Polonia) ![]()
"Nie dla ligi, nie dla mody, nie dla żadnego szpanu, nigdy nie zaliczaj nas do stada tych baranów..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Pamiętam był taki sezon gdzie Legia zdobyła tytuł na kolejkę przed meczem z nami i właśnie w tym meczu przegrała. Potem było głośno o tym, że Warszawiacy za dużo świętowali i wyszli na mecz z nami praktycznie nawaleni.
Także mam nadzieję, że dziś w klubie nie myślą o niczym innym jak o Legii. Tak samo eksperymentalne, wesołe taktyki zostawiłbym dopiero na Zagłębie i Polonie, a z Legią trzeba wygrać ![]() |
|
|
|
Guest
|
|
Ponadto mecz z Legią będzie zapewne w tvp. Dobrze byłoby, żeby cała Polska zobaczyła dobry mecz i Wisłę w mistrzowskiej formie.
Ostatnio edytowane przez arti : 16.05.2011 o godz. 08:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Eee, będzię tradycyjny w takich sytuacjach oklep.
![]() A poważnie, to do tego meczu mam nadzieje, że wszyscy, zarówno trener jak i zawodnicy podejdą poważnie i zagramy na maksa. Ćwiczenie wariantów taktycznych, dawanie szans, ogrywanie młodych itd. zostawić na dwie ostatnie kolejki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Nie wyobrażam sobie żeby ten mecz nasi kopacze mieli potraktować ulgowo! Choćby z 2 powodów
1. Powód - prestiż mecz MP ze zdobywcą PP czyli 2 najlepszych drużyn 2. Mecz będzie transmitowany w otwartej telewizji, nie mam ochoty później czytać jaka to Wisła jest słaba po wysokiej porażce np. 5-1 (haniebnej! jak nam się przydażyła) Trzeba się szanowac i zagrać na 100% Czas na eksperymenty i ogrywanie zmienników będzie w meczach z Zagłębiem Lubin czy Polonią Warszawa. Ten mecz z Legią musimy wygrać ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
musimy grac w tym meczu o zwyciestwo.
nie moze byc mowy o zadnym odpuszczaniu. mistrz mistrzem, ale Legie trzeba pokonac. zwlaszcza patrzac na ich braki w skladzie. u nas nie bedzie tylko Wilka - Irsak za niego. no chyba, ze Malego zalatwia. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Ogryzek, ja bym eksperymenty zostawił na Zagłębie i sparingi przedsezonowe. Trochę niesmak by był, gdyśmy wpieprzyli u siebie z Polonią a potem odbierali złote medale :]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Eksperyment to może nie ale np. Garguła od 1 minuty w otoczeniu podstawowego skaldu jak najbardziej
Albo cos pokaże albo go sprzedajemy do Sląska a Melikson na ostatnie pół godziny na podmęczonego przeciwnika ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Ale my gramy z Legią, a nie jakimś Zniczem Pruszków, a biorąc pod uwage ich problemy defensywne, trzeba wyjsc najlepszym skladem i wygrać 3 raz z rzędu różnicą 3-4 goli!
Późniejszy mecz z Zagłębiem, o pietruszke, przy pustych trybunach - dać szanse Brudowi, Jeleniowi czy Chrapkowi, żeby sie przekonac co ta Młoda Ekstraklasa jest faktycznie warta. Wpuszczanie Garguły, Kowalskiego czy Riosa? Ale po co? Juz udowodnili, ze Wisła to dla nich za wysokie progi, a za każdy wystep pewnie trzeba im wyjsciowke zapłacic, wiec ja bym ich nawet z domu nie fatygowal na ostatnie 3 mecze... |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Wedlug PS: "nie będzie miał do dyspozycji czterech bezsprzecznie podstawowych zawodników - Ivicy Vrdoljaka, Ariela Borysiuka, Inakiego Astiza i Dicksona Choto".
Czyli defensywa rozsypana. Wystawil bym druzyne bardzo ofensywnie(bez experymentow w postaci rezerwowych), nie mamy nic do stracenia a mozemy jeszcze zmlucic rywala w meczu o prestiż. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Mistrzostwo mistrzostwem ale w lidze liczą się tylko mecze z Cracovią i Legią (Lecha nie liczę bo to nuworysze, które ledwo 4 lata temu były jeszcze zwykłymi obszczymurkami). Pasy zostały już dwa razy ukąszone - czas na Legię. Grajmy więc ofensywnie.
Mój skład: Pareiko - Cikos, Chavez, Jaliens, Pajlić - Sobolewski, Jirsak, Sivakov - Melikson, Genkov, Małecki. Kirm wyglada na nieco zmęczonego sezonem więc początek meczu na ławie. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|