|
|||||||
| Wisła Kraków - inne dyscypliny Na tym oto forum można dyskutować na temat sekcji Towarzystwa Sportowego Wisła Kraków, takich jak siatkówka kobiet, koszykówka kobiet i mężczyzn, judo, boks, gimnastyka, strzelectwo itp... |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Nowa zawodniczka
http://wislakosz.pl/index.php?option...&catid=101:top
Ostatnio edytowane przez aNouc : 01.05.2011 o godz. 20:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Znamy już rywalki w Eurolidze:
Grupa C Sparta&K M.R.Vidnoje CB Taranto Wisła Can-Pack Kraków Good Angels Koszyce Rivas Ecopolis Gospic Croatia Frisco Brno BLMA Montpellier http://www.plkk.pl/index.php?id=6959 |
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
" Rozgrywki fazy grupowej Euroligi rozpoczną się 12 października i potrwają do 1 lutego. "
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
"01.10.2011 meczem z Lotosem Gdynia rozpoczniemy walkę o Mistrzostwo Polski!"
na facebookowych profilach koszykarskiej Wisły: "Wisla Can-Pack Kraków" oraz "WislaKosz.pl" Do oglądnięcia bardzo ładny filmik promujący pierwszy mecz, polecam. http://wislakosz.pl/index.php?option...a&catid=57:top Bezpośrednio na stronie też jest chyba do oglądnięcia. |
|
|
|
Ave Wisła !
Od: 02.2006
Offline |
|
|
nowa strona koszykarek
a takze facebookowy profil : http://www.facebook.com/pages/Wis%C5...43869852369173
Ostatnio edytowane przez FTC1899 : 09.09.2011 o godz. 10:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
ej, bez żadnej napinki -ale widzieliście keidyś by któraś z naszych zawodniczek zrobiła kiedy kolwiek wsad ?
Tak wiem, to koszykówka kobieca, nie NBA i tutaj zaraz Lebron nie zrobi dwutaktu, salta i wsadu że wyrwie obręcz z kosza, ale tak próbuje sobie przypomnieć wszystkie akcje naszych zawodniczek i w sumie tylko punkty pod koszem zdobywają na ' kelnera ' czyli dwutakt - lot z piłką ( tacą ) i takie podanie do tarczy. Chyba że się mylę ? A promo filmik na prawdę ciekawy ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bez napinki ale nie masz większych zmartwień?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
nie mam pojęcia ile w tym prawdy, ale gdzieś kiedyś czytałem, że w damskim koszu nei można robić wsadów. Nie wiem ile w tym prawdy, ale po tym jak to przeczytalem zacząłem zwracać na to uwagę i faktycznie nie widziałem nigdy żadnego takiego wsadu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
00;13 nie było błędu połowy ;P ? == a tak z innej beczki, złe wieści dla fanów Agnieszki Śnieżek ( niżej foto jakby ktoś nie wiedział która to ):![]() ![]() chodzi o to : m still in Krakow, i wanted to change a club, but they didnt let me go, maybe in the secound round ill try to go. Dont worry, i believe, everthings gonna be OK! Be careful! Work hard. keeping my fingers crossed ![]() / czyli chce zmienić klub w następnej rundzie, bo teraz klub nie chciał jej puścić / a szkoda by jej było, nie ze względu na urok ( choć to też ;-) ), ale ona ma ledwo 20 lat ( rocznik `91 ), więc skoro teraz gra w drużynie Mistrzów Polski, to coś jest warta tak ? 20 lat, i już mistrzynią jest... No mówiąc w skrócie, dobra jest, a może być jeszcze lepsza. Więc w przyszłości kto wie...może Woman NBA ? |
|
|
|
Ave Wisła !
Offline |
|
|
Spokojnie, raz że chcieć a móc to dwie różne sprawy, a dwa, że jeżeli Agnieszka będzie dostawała swoje minuty (na co ma spore szanse) to nigdzie nie będzie chciała odchodzić.
Można spytać gdzie w ogóle taka wypowiedź się pojawiła ? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
to jej własna wypowiedź na facebooku do innej zawodniczy. Mogę odszukać i screena walnąć jak chcesz. ==== http://wislakosz.pl/index.php?option...643&Itemid=222 WIem, że to było ponad pół roku temu, ale ciekawi mnie to - bo przecież kadrę mamy nie za dużą, mowa o I jak i II zespole więc skąd taki błąd - tj . nieuprawniona zawodniczka ? Wisła Kraków - KKS Olsztyn (walkower, kara za udział nieuprawnionej zawodniczki) 77:64 0:20 |
|
|
|
Ave Wisła !
Offline |
|
|
Ano z bałaganu jaki w II drużynie panował, i braku znajomości przepisów kierownika drużyny.
Nie szukaj wypowiedzi, wierzę na słowo ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
stary ! z FB można tylu rzeczy się ciekawych dowiedzieć , nie wiedziałem nawet że tak wielu ;-) Mamy zajebiste zawodniczki, jeśli chodzi o grę i sukcesy na arenie krajowej i międzynarodowej ( 4.drużyna Europy ) i do tego nasze wychowanki z II zespołu są...rozrywkowe bardzo ;-) ![]() I love basket ![]() |
|
|
|
Ave Wisła !
Offline |
|
|
Z tym że ani Śnieżek ani Ćwięk nie są naszymi wychowankami
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No Aga jest z Głuchołaz.
Ale według strony wisla.kosz.pl Olka jest wychowanką i grała wcześniej w rezerwach Wisły |
|
|
|
Ave Wisła !
Offline |
|
|
Aga jest z Głuchołaz i przed Wisłą grała jeszcze w smsie i w czymś tak z tych głuchołaz, a Ola grała w Koronie i jeszcze w czymś tam ze swoich Wadowic czy tam okolicy, także stwierdzenie że jest naszą wychowanką jest bardzo naciągane.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Rybka - dzięki za info, jak będę miał chwilę to może poszukam na necie jak latają kobiety ;-)
@FTC1899 - ja tam się nie czepiam, w sumie mało istotne skąd są - kocham je jak swoje ![]() Info ze strony klubowej: http://wislakosz.pl/index.php?option...078&Itemid=198 Agnieszka Śnieżek - jej poprzednim klubem jak jak mówiłeś SMS Łomianki. A pochodzi z Głuchołaz http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater Aleksandra Ćwięk - poprzedni klub WISŁA II KRAKÓW. Ale może dlatego tak podają, bo kupując je z innych klubów za młodu, pierw się ogrywały pewnie w rezerwach z 2-3 sezony a potem do peirwszego zespołu. Ale mówię, kocham je jak swoje więc mnie to rybka skąd są ![]() pozdrawiam |
|
|
|
Ave Wisła !
Offline |
|
|
Wisłakosz nie jest stroną klubową, to taki fanpage
oficjalne inromacje tylko na wislacanpack.pl ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Ola grała w Kleczy w UKS Iskra u pana Ogiegły, i z jej rocznika było jeszcze parę dziewczyn które później grały w Koronie razem z nią.
![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Ave Wisła !
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
heh, opieprzyła mnie sama zawodniczka ;-) Ale nie o to chodzi, ważniejsze jest to, że nie ma już juniorskiej sekcji u nas, a jeszcze w kwietniu tego roku dziewczyny grały mecze normalnie w lidze. Jakoś na stronie wisła.kosz.pl nie ma info. o rozwiązaniu klubu, ale wiadomo jakie mamy problemy finansowe. Więc takowa decyzja nie dziwi. Ale jakoś tak dziwnie dostać zjebkę od małolaty ;-) Ktoś oprócz kolegi wyżej ' FTC ' się interesuje basketem ? Czy tylko jak przychodzi pora na euroligę ćwierć finał to wtedy są tłumy fanów ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko ćwierćfinał Euroligi : )
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
dwa sezony temu przy okazji meczu z Lotosem(chyba) byla prowadzona akcja gramy dla Kasi. Zebrano coś kolo 20 tys.Czy posiada ktoś informacje dotyczące obecnego stanu zdrowia naszej zawodniczki?
|
|
|
|
Ave Wisła !
Offline |
|
|
Kasia wraca do zdrowia, jeszcze nie jest to 100% ale powoli powoli wszystko zmierza ku dobremu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tak pamiętam. Akcja w maju " Wisła to My " .
Rozdawano ulotki zachęcajace do wrzucania do puszek, pamiętam. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |