|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Nie że mam owsiki ale myślę że oderwanie tego wydarzania i wszystkiego co się z tym wiąże, od ogólnego tematu politycznego, jest jak najbardziej wskazana.To co się stało jest tak niebywałe że warto poświecić temu zupełnie odrębny temat.
Jedyne o co mogę zaapelować to to by najpierw myśleć/sprawdzić a potem pisać i żeby 'temperatura' była mniejsza niż przy zwykłych politycznych sporach.Ja wiem że to ciężka sprawa, sam często brnąłem ale wszyscy zdajemy sobie sprawę że nie chodzi tu o tylko poszczególne osoby ale o całość tak sceny politycznej jak i najwyższych stopniem dowódców, szefów wielu instytucji czy rodzin pomordowanych w 1940 ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
ja czekam na wyniki śledztwa, które ma wyjaśnić przyczyny tej katastrofy.
Co takiego się stało, że w pokojowych warunkach, wyszkoleni piloci nie mogli bezpiecznie posadzić przyzwoitej maszyny na pasie lądowania. Coś jest nie tak , że przez ostatnie kilka lat takie katastrofy akurat u nas się zdarzają (helikopter z Millerem, Casa w Mirosławcu a teraz Smoleńsk). Przy największych nawet skłonnościach do teorii spiskowych nie można wszystkiego na Rosjan zwalić. Niech to wyjaśnią, niech wskażą przyczyny, ukarają lub odsuną winnych, niech zmienią to co jest złe (szkolenie, wymagania, podział kompetencji i odpowiedzialności, sprzęt, czy co tam jeszcze można wymyślić) żeby to było ostatni raz. Najwspanialsze ceremonie pogrzebowe i nasz szacunek do zmarłych nie zmienią prostego faktu : tylu ludzi nie żyje, tragedia rodzin. Bo ktoś czegoś nie dopilnował , choć należało to do jego obowiązków i brał za to pieniądze. Bo jak się nic nie zmieni to pozostaje tylko czekać na to : kto i kiedy następny. Szkoda ludzi. edytka: Tak nasze władze kupują od lat samoloty rządowe :http://www.altair.com.pl/cz-art-2004 ostatnie zdanie z artykułu: Cytat:
Można by było cynicznie napisać, że sami sobie politycy taki los zgotowali nie mogąc porządnie tej sprawy załatwić. Będąc dalej cynicznym można krzyczeć, że to za nasze pieniądze się bawią więc dość. A odrzucając cynizm jako postawę niegodną wystarczy mieć przed oczami Martę Kaczyńską z córeczką na Wawelu, jak przyjmowała kondolencje od przyjezdnych a obok niedaleko spoczywają rodzice. Na pewno wszystko by oddała, by tego Wawelu w rodzinie nie było. A takich rodzin jeszcze prawie setka jest. A w radio dziś słyszę , jak się katastrofę w okolicach Smoleńska upamiętni : obelisk, aleja, tablice, szpalery kwiatów może. Kolejne miejsce męczeństwa do polskiego Panteonu a niektórzy już pewnie łapki zacierają, bo i za ustawienie przetargu na projekt i wykonanie można się nieźle obłowić , a i samo zrobienie tego też wzbogaci niejednego.
Ostatnio edytowane przez harthausen : 19.04.2010 o godz. 07:18.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Wywiad sekretarzem krajowej rady lotnictwa rzuca inne światło na tą sprawę. Długi, w 2 częściach, ale warto posłuchać: http://www.youtube.com/watch?v=jEly79C9I3s |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
ależ dokładnie to napisałem: -może ci piloci wcale nie byli tak dobrze wyszkoleni jak się usiłuje przedstawić -może te samoloty nie były w tak dobrym stanie technicznym jak się przedstawia -może podziały kompetencji w różnych fazach lotu i przygotowania do lotu są konfliktowe? musi być jakaś przyczyna, że samolot ląduje w niebezpiecznych warunkach przekroczywszy wszelki akceptowalne progi ryzyka
Ostatnio edytowane przez harthausen : 19.04.2010 o godz. 07:58.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie wiem czy sa potrzebne dwa tematy bo w ktorym teraz rozmawiac o tzw. "pojednaniu polsko-rosyjskim" albo Sakaszwilim ktory osmieszyl cala zachodnia Europe pokazujac ze kto chcial ten do Krakowa dotarł.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|