|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
![]() ![]() Więcej na Forum Kibiców Stalówki Krew dla Jakuba Ławeckiego Cytat:
![]() Filmik dla Kuby http://www.youtube.com/watch?v=V7psYvJAfms Przypomne, że wiele osób z Krakowa już pomogło Kubie Cytat:
Ostatnio edytowane przez Amfre : 20.02.2009 o godz. 21:15.
|
||
|
|
Banita
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Jakub Ławecki grał w rezerwach Wisły Kraków w 2003/2004.
Proponuje podejść powaznie do tematu... Można pomóc jakos finansowo? Cytat:
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2008
Offline |
|
|
hejka
sam z żoną oddawałem wtedy krew i nie zawahałby się gdybym miał to zrobić jeszcze raz. polecam wszystkim zrobic dobry uczynek |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Czy nadal jest potrzeba oddania krwi dla Kuby ?
Cytat:
Miejże człowieku serce, klub jako pierwszy powienien się postawić w tej sytuacji i pomóc piłkarzowi jak się tylko da. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
gość wylewa dla nich hektolitry potu na meczach i treningach, a ci się od niego odwracają w takim momencie?! zal
dobrze, ze są jeszcze kibice, którzy docenią tego piłkarza (który kiedyś grał z Białą Gwiazda na piersi) |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
rozeslijcie to wszystkim !!
dobrze, ze o tym napisali. moze wreszcie otworza się oczy całej rzeszy bezsercowców chodzących po ulicach... zwracjacie ludzie uwage na takie szmaciartstwo, bo kiedys to dotknie was samych a wtedy nikt nie zareaguje, bo przeciez to u nas normalne !!! UWAGA. Jeśli ktoś chce pomóc, może wpłacać pieniądze na konto Fundacji Przeciwko Leukemii im. Agaty Mróz (PEKAO S.A. VII oddział w Warszawie, 471240 1109 1111 0000 0516 5182) z dopiskiem "dla Jakuba Ławeckiego". Można też przekazać 1% podatku na rzecz organizacji pożytku publicznego Fundacji Przeciw Leukemii im. Agaty Mróz (KRS 0000151978). Z dopiskiem „dla Jakuba Ławeckiego” w rubryce dodatkowe informacje. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
wg mnie ten news powinien pojawic się na głównej TWSD oraz na forach innych klubów z Polski
tu prośba do kibiców zarejestrowanych na kibicowskich forach - przeklejcie ten temat na forum kibiców każdego klubu w Polsce, taka sytuacja mogłaby dotknąć kazdego z nas ,z kazdego klubu, z każdego domu... |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Cytat:
wrzućcie na kibice.net |
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Jak ktoś chce oddać krew "jako Wisła" to poczekajcie chwilkę, z tego co wiem to na początku marca nasze Wiślackie HDK będzie robiło zbiórkę krwi dla Kuby. Wtedy też łatwiej, bo nie będzie musiał każdy sam wysyłać papierka, tylko wyślą razem.
Jak się dowiedziałam o całej sprawie w grudniu to z nó mnie ścieło praktycznie ...znam Kubę osobiście, bardzo fajny chłopak. A "pana prezea" nawet komentować nie ma co ...
Ostatnio edytowane przez Żmijka : 21.02.2009 o godz. 11:22.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
gdzie można oddać krew dla kuby
Ostatnio edytowane przez ZwrABG : 21.02.2009 o godz. 10:00.
![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
chyba w każdym punkcie krwiodawstwa, ale nalezy pamiętać, że jest to krew dla Kuby i podac dane
Wtedy trzeba dosłać zaświadczenie o oddaniu krwi dla Kuby Ławeckiego do Kliniki Hematoonkologii i Transplantacji Szpiku SPSK nr 1 na ul. Staszica 11 20-081 LUBLIN tel. 081-5345468. Koniecznie trzeba podać, że to dla JAKUBA ŁAWECKIEGO!! np Krakowski Szpital Specjalistyczny im. Jana Pawła II Punkt Krwiodawstwa Kraków, Prądnicka 80 Kraków - Nowa Huta RCKiK Kraków OT Nowa Huta ul. Sieroszewskiego 1 tel. +48126440844 Kraków - Prokocim RCKiK Kraków OT Prokocim ul. Wielicka 265 tel. +48126572602 Kraków - Grzegórzki RCKiK Kraków ul. Rzeźnicza 11 tel. +48122618803 pon-pt: 7.30-16.30 http://www.rckik.krakow.pl ale prosze mnie poprawić jak coś... |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
no generalnie przykra historia i mam nadzieje ze chlopak wyzdrowieje a ZUS nie powienien Łukaszowi placic?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
czy jak oddawalem krew na ostatniej akcji to kiedy bede mogl oddac kolejny raz ? chyba mozna raz na 3 miesiace z tego co wiem ? to prawda ?
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Były wiślak walczy o życie - http://wislaportal.pl/news.php?id=14831 szacunek za umieszczenie tego newsa !!!
Zorganizujmy sie wszyscy chociaż raz !! |
|
|
|
Banita
Offline |
|
Na 7 marca przewidywana jest zbiórka krwi dla Jakuba zorganizowana przez Klub Honorowych Dawców Krwi Wisła Kraków. Akcja odbędzie się w hali Wisły przed meczem piłkarzy z Polonią Warszawa (g. 18:15) w godzinach 12-17. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
pamiętajcie, żeby 1. rejestracja dawców 2. kwalifikacja lekarska 3. badania diagnostyczne dopiero potem 4. pobieranie krwii zanim pojawicie się na zbiórce krwii, szczegóły tutaj http://www.rckik.krakow.pl/jak.php |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
element napisał(a):
postaw się w sytuacji chłopaka i jego rodziny. na głowie bys stanął gdyby to miało Ciebie dotyczyc !! zbiórka na kilka rac, które spłoną, na kila flag, które sie potargaja jest dla Ciebie ważniejsza, niż na LUDZKIE ŻYCIE |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Może ty to przemyśl, element pisał o tym, ze taka zbiorka raczej nie wypali, a nie to, ze jest temu przeciwny
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2009
Offline |
|
|
zróbmy z tego ogólnopolską akcję kibiców
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
a ja myslę, że zbiórka mogłaby wypalić, bo ludzie rozumieją, że to na szczytny cel - ludzki życie, a nie na dwaie czy trzy race, ktre spłoną.. trzeba tylk cel zbiórki nagłośnić odpowiednio wczeniej.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
![]() wrzucajcie obrazek na naszą klasę !! chetnie pomogę. |
|
|
|
Banita
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Zmarł Kuba Ławecki
W wieku 26 lat, po długiej walce z chorobą, zmarł dziś Jakub Ławecki - były piłkarz Wisły Kraków. Rok temu kibice zbierali dla niego krew, po tym jak okazało się że Kuba zachorował na białaczkę. Ławecki był wychowankiem Lublinianki, a w sezonie 2003/04 grał w rezerwach "Białej Gwiazdy". Później trafił do Motoru Lublin, a następnie grał w Szczakowiance Jaworzno i Stali Stalowa Wola. Jesienią 2008 roku okazało się, że jest chory na rzadką i złośliwą odmianę białaczki. Kuba długo zmagał się z chorobą, nie poddał się i rozpoczął swoją wielką walkę o życie. Wydawało się, że wyjdzie z niej zwycięsko, niedawno poślubił ukochaną Małgosię. Niestety, niedawno okrutny przeciwnik znów zaatakował. Kuba już nie zdoła spełnić swojego marzenia - powrotu do gry w piłkę... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|