|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Jako, że mecz coraz bliżej, zakładam temat. Tu rozmawiajcie o przewidywanych składach i typach na wynik.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
To ze trzeba wygrac nie podlega dyskusji .Oprocz trzech punktow przydaloby sie strzelic kilka goli bo z czolowej ligowej 4-ki mamy najgorszy bilans bramkowy
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Tak jak kolega wyzej napisal, to mecz z gatunku gdzie punktow stracic nie mozna.
Licze na ustawienie z 2 napastnikami -to chyba ostatnia szansa by Niedzielan sie przelamal. Ktos wie co z Jirsakiem? ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
chyba blizej wejścia z ławki jest Małecki niż Wtorek.Myśle że Skorża wróci do dawnego ustawienia z Zieniem na lewym skrzydle i Łobo na prawym.Reszta bez większych zmian.Diaz bardzeij pasuje na obrone niż na pomoc.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 15.10.2008 o godz. 16:16.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Chcialbym widziec ustawienie Boguski-Sobol-Jirsak-Malecki oraz Wtorek&Brozek w napadzie ,no ale zdaje sobie sprawe ze to tylko moje chciejstwo. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Jak dla Mnie to Łobo nie gra nic !!! Nie roumiem dlaczego Skorża go wystawia ...
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
tradycyjnie - jest to mecz po zgrupowaniu kadry więc można obawiać się najgorszego, jeśli będzie inaczej bedę mile rozczarowany
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Fakt, Łobo bez formy nad czym niestety ubolewam. Boi sie dryblowac w Wisle, a szkoda, bo to potrafi. Wiadomo, ze iles tych dryblingow musi mu nie wyjsc, ale skrzydlowy powinien byc rozgrzeszany z tych strat. Wazne, zeby dogral napastnikom 2 patelnie w calym meczu. Niestety Wtorek tez slabiej w tej rundzie niz sie spodziewalem. Moze faktycznie szansa przed Malym. Choc nie specjalnie go widze w ataku. Ma niezle predyspozycje techniczne i kto wie czy jako rozgrywajacy nie moglby ich najlepiej wykorzystac. Jakby jeszcze potrenowal prostopadle zagrania, asysty, jako jeden z niewielu w Polsce Maly ma swobode gry z pilka i moze zagrac praktycznie wszystko.
Co do meczu z Piastem, takie mecze sa trudne, bo TRZEBA je wygrac, a rywal na pewno sie nie polozy. A niestety w tym sezonie mamy tendencje do lekcewazenia tych teoretycznie slabszych ekip. Prawda jest jednak taka, ze mistrzostwa nie wygrywa sie w dwoch bezposrednich starciach z Legia, tylko wlasnie w szeregu meczow takich jak ten z Piastem. Chcialbym zobaczyc Wisle w klasycznym 4-4-2, bo obawiam sie, ze 4-4-1-1 utrudni nam zadanie w meczu z druzyna, ktora na pewno postawi na gleboka obrone i odetnie Brozka... Spodziewam sie ciezkiej przeprawy i zwyciestwa jedna bramka. 1:0 ![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2003
Offline |
|
Skad wy bierzecie takie BAJKI |
|
|
|
Guest
|
|
|
Piast jest słaby. Mam nadzieję na wygraną różnicą 3-4 goli.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Po niestety, ale żenadzie odwalonej w Zabrzu, tylko zwycięstwo wchodzi w grę! Niestety ale nasz JEDYNY napastnik będzie zmeczony po meczach reprezentacj, więc obawiam się żeby to nie był kolejny festiwal naszej nieskuteczności! Chyba ze znowu Arek Głowacki coś strzeli
![]() Liczę na zwycięstwo.... obojętnie jakie, ale zwycięstwo ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Z kim my mamy wygrywać różnicą 3-4 goli jak nie z takim Piastem?
Skoro Łobodzińskiemu nie idzie na skrzydle to może spróbować by go jako cofniętego napastnika a Boguskiego dać na bok pomocy? ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
sorki że piszę tutaj ale mam pytanie odnośnie sobotniego meczu z Piastem, czy jeśli przyjade ok 2 godziny przed meczem to kupię bez problemu bilet w kasie
) i jak jest z tą kartą kibica trzeba ją mieć? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
ej mam pytanie co do meczu. Canal+ transmituje ten mecz, czy tylko Orange?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Kupisz bez problemu i nie musisz mieć karty kibica
Co do meczu to trzeba wygrać, ale nie ma co liczyć na fajerwerki. Brożek będzie zmęczony po kadrze, podobnie jak Diaz (wczoraj strzelił bramkę z Haiti), Jirsak wraca po kontuzji i na pewno nie zagra 90 minut. Chciałbym, żeby szansę od pierwszej minuty dostał Małecki, który udanie zaprezentował się z Cracovią, zwłaszcza w drugiej połowie. Powód: Naprawdę duża czcinka nie podnosi jakości tekstu
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 16.10.2008 o godz. 21:34.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
raczej nie bedzie w canal + bo o 18 w sobote jest legia z lks, a na canal+ sport jest grand prix z bydgoszczy
|
|
|
|
miszcz ortografji
Od: 04.2004
Offline |
|
|
głupie pytanie. Niestety w tym dniu muszę być w Warszawie. Mecz będzie zapewne na kanale Orange Ekstraklasa. Gdzie zatem będę mógł oglądnąć w Warszawie ten mecz
|
|
|
|
miszcz ortografji
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
no dobrze, latrwo nie bedzie, bo z takimi ogorami gra sie zawsze ciezko. stana w 11 na swojej polowie i beda bic pily niczym cracovia w ostatnich derbach, gdzie popadnie.
brozka wposcilbym jakby wyjatkowo nieszlo,a w ataku postawilbym, uwaga... na Wtorka i Kmiecika. juz wyjasniam. Piast bedzie sie bronil, a nasi grajkowie w trakich sytuacja bija pily na oslep w polekarne. moze Kmiecikowi wyjdzie jakas glowa. Wtorek musi grac, bo musi sie przelamac, umie wyjsc do pilki, ma szybkosc wiec moze jakos podcinke .......nie. na skrzydle zieniu i malecki, boguski w srodku z sobolem, ozniej jirsak.w obronie singlar glowa marcelo pietia. i JAZDA JADZA JAZDA!!! ![]()
"... Ja zrobię wszystko dla tego klubu i będę walczył na boisku dopóki będę miał siłę, nawet jeśli kibicom nie będzie się podobać moja gra."Konrad Gołoś
El Toro: Gra w Wiśle to dla mnie prestiż Tylko Wisła TS!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
cytat z dzisiejszego PS
Cytat:
4fan_player a gdzie wyczytałeś, że się cieszę? Wyczytałem artykuł związany z Wisłą i tym meczem, więc postanowiłem się podzielić tą informacją. Ale ok, następnym razem zostawię to tylko dla siebie
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 16.10.2008 o godz. 15:40.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
A gdzie wyczytałeś to że napisałem że się cieszysz? Ja tylko spytałem Ciebie czy się cieszysz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
A wg mnie mecz z Piastem powinnismy zaczac w ustawieniu 3:5:2, jak z Cracovia. Ewentualnie zaczac 4:4:1:1 i przejsc do 3:5:2. Wiec:
Pawelek - Marcelo Glowacki Cleber - Baszczynski Sobol Jirsak Cantoro Malecki - Brozek Boguski (3:5:2) Pawelek - Baszczynski Marcelo Glowacki Cleber - Boguski Sobol Cantoro Malecki - Jirsak - Brozek (4:4:1:1) |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
TRZEBA TO WYGRAC!! i jak tam bilety sa tansze od ostatnich meczow
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Tez musze przyznac ze granie meczow z zespolami majacym taktyke 1-9-0-1 nie wychodzi naszym zbyt dobrze ,bo najgorzej stzelic takim bramke .Potem widzac ze i tak nie ma co stracenia idą do przodu,a ze i tak taktyki nie mają zadnej no to sie robi wiecej miejsca i potem strzelamy kolejne bramki.
Dobrze ktos porownal to do schematu meczu z Cracovia w PE,i tak samo bedzie pewnie z tym Piastem. Ale jest okazja podreperowac bilans bramkowy bo tu wychodzimy slabutko,jak nie w takim meczu to w jakim. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Mecz z Piastem to pojedynek z cyklu " dawno, dawno w odległej Galaktyce"... Panie i Panowie, Wiślacy, sympatycy naszej ukochanej drużyny...czy mamy mieć prawo, czy mamy prawo w ogóle wątpić, że w tym pojedynku może być zwycięzca inny niż NASZA BIAŁA GWIAZDA...ja osobiście sobie tego nie wyobrażam...nie ważne, że była przerwa na reprezentację, nie ważne, że nasz "kolega z Łazienkowskiej" przypomniał nam o kłopotach i kontuzjach...należy wyjść na boisko, walczyć do upadłego i pokazać "Piastunkom" gdzie ich miejsce w szeregu... To My jesteśmy Mistrzami Polski!!! I to My w tym meczu mamy rządzić i dzielić!!!
![]()
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI…1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
No i wszystko zostało napisane powyżej. Tylko my! Jeżeli mamy rządzić i dzielić to musimy wygrywać mimo krótkiej ławki, mimo kontuzji, mimo przerw na reprezentację. I tak jesteśmy najlepsi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Jeśli przegramy mecz (tym razem w porażkę wliczam również remis) to tylko sami ze sobą, nie z Piastem. Myślę, że możemy zlekceważyć przeciwnika, a Piast może zagrać mecz życia. Z czysto sportowego punktu widzenia dystans pomiędzy Wisła a Piastem jest bardzo duży, ale musimy zagrać lepiej niz ostatni z Górnikiem. Jakakolwiek strata punktów będzie katastrofą. Ktoś musi strzelić bramkę dla Wisły a Brożinho ma prawo być przemęczony. Musimy za wszelką cenę wygrać, choćby 1-0, nawet 5-4. Drużyny z czba mają łatwe mecze więc zainkasują 3 punkty, my też musimy.
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Skorża jest fachowcem, oczywiście, ale to wszystko musi leżeć w głowach piłkarzy. Jeśli sami nie zrozumieją, że Piast może być naprawdę wymagającym przeciwnikiem (dla Wisły będącej w dołku), to całe gadanie Skorży nic nie da. Skoro nie będzie Jirsaka, chciałbym, aby Wisła zagrała 2 napastnikami, a na skrzydłach fajnie by było zobaczyć Małeckiego i Boguskiego. Zieńczuk i Łobo dostali w tym sezonie już wystarczająco dużo szans, żeby pokazać w jakiej są formie. W ataku Niedzielan z Brożkiem oczywiście. Po 60 minutach ewentualna zmiana i za zmęczonego Brożka wchodzi Łobodziński, który zajmuje miejsce Boguskiego na skrzydle, a Rafał przesuwa się do ataku. Bardzo bym chciał, żeby to tak wyglądało.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|