The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Precel z makiem
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.09.2008, 22:31. Szisza
takiego tematu jeszcze niema a przydałby się ponieważ zapewne większość z nas lubi palić

tak więc jakie smaki, gdzie, jak itp itd...

Ja osobiście w domu nie posiadam ale od dłuższego czasu mam zamiar zakupić. Jeżeli chodzi o smaki to najlepsza wiśniowa bez dwóch zdań
co do miejsca to zalezy gdzie sprzedadzą ze wzgledu na to że jeszcze brak dowodu Kiedyś Atmosfera (niewiem dlaczego od kilku miesięcy zamknieta) , Czajownia a także Kamis
Ostatnio edytowane przez Precel z makiem : 06.09.2008 o godz. 22:34.
Odpowiedz cytując
rafiABG
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 06.09.2008, 22:36
Noo długo wyczekiwałem na ten temat.
Co do tytoni do najlepsze według mnie jest tytoń Nakhla Tobacco Two Apples.
Fajne miejsca gdzie można zapalić:
"Stara Piekarnia" ul.Dwernieckiego
"Czajownia" Kaziemierz(niewiem jaka ulica)

Odpowiedz cytując
Coach
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 06.09.2008, 22:39
Kamis to najgorsza miejscówka , zero klimatu Sprawdzałem , 2 dni temu , Atmosfera dalej zamknięta. W Czajowni najczęściej nie ma miejsca , także najlepsze miejsce wg mnie to Stara Piekarnia , mila obsługa, fajne wnętrze, stol do bilarda i wszystko bez problemu sprzedają .
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując
Precel z makiem
Senior Member

Stary 06.09.2008, 22:40
gdzie to dokładnie jest bo ul.Dwernieckiego zaduzo mi nie mówi? o Kamisie wspomniałem tylko dlatego że sprzedają bezproblemu

Edit: i jest jeszcze zajebisty Faraon ale bez dowodu nie ma co sie porywać.
Powód: faraon ;)
Ostatnio edytowane przez Precel z makiem : 06.09.2008 o godz. 22:44.
Odpowiedz cytując
rafiABG
Senior Member

Stary 06.09.2008, 22:50
Precel z makiem napisał(a):Wyświetl post
gdzie to dokładnie jest bo ul.Dwernieckiego zaduzo mi nie mówi? o Kamisie wspomniałem tylko dlatego że sprzedają bezproblemu

Edit: i jest jeszcze zajebisty Faraon ale bez dowodu nie ma co sie porywać.
Chyba Dwernieckiego 5 dokladnie.
Wysiadasz z autobusu pod Hala Targowa i idziesz w strone tego kiosku z napisem modele i wlasnie troche za nim jest Piekarnia

Odpowiedz cytując
SpongeBob
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 06.09.2008, 22:43
Stara Piekarnia śmierdzi.
ale właściciel dobry chłop więc trza mu czasem dac zarobic
Odpowiedz cytując
IndykTSW
Senior Member

Stary 06.09.2008, 23:00
Najlepszym miejscem na szisze jest pewna piwnica w pewnej kamienicy w Skalbmierzu :] zawsze pale tam z dwoma kumplami. Piwnica ta służyła kiedys za amatorskie rockowe studio nagrań więc mamy tam perkusje i cała ściane w plakatach typu Metallica itd. Świetny klimat, z dala od klubów i tłumu. Wśród swoich. Najczęściej palimy tytoń wieloowocowy lub jabłkowy. Do tego jakieś browarki lub coś mocniejszego. Pamiętam jak brakło nam tego specjalnego węgla i paliliśmy na węglu drzewnym, takim z grila. Prawie się zaczadziliśmy a faze miałem taka że trzy dni dochodziłem do siebie :] A i jeszcze jedno, zna ktos dobry sklep w Krakowie z tytoniem? Najlepiej jakby dało się zamówić przez internet. Z góry dzięki i pozdrawiam.
Perkele!
Odpowiedz cytując
Adbat
Member

Od: 09.2006

Stary 07.09.2008, 15:00
IndykTSW napisał(a):Wyświetl post
A i jeszcze jedno, zna ktos dobry sklep w Krakowie z tytoniem? Najlepiej jakby dało się zamówić przez internet. Z góry dzięki i pozdrawiam.

http://www.shishka.pl/ - to jest niezły sklep i chyba da się zamówić przez internet. Sklep znajduje się na Kazimierzu na ul. Berka Joselewicza 5. Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Adbat : 07.09.2008 o godz. 15:03.
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 07.09.2008, 08:15
Shisha? Wspaniała sprawa Gdzie palić? W garażu, w domu, na tarasie, w ogródku, na łące...paliłam już chyba wszędzie Swoją shishunię mam z Egiptu przywiezioną, więc jakościowo to nie jest najwyższa półka, ale wystarczy pokombinować i już jest porządna. Z tytoniu to jabłkowo-truskawkowy albo melonowy, wspaniałe są, bardzo aromatyczne.
Mam jeszcze do was pytanko - jakie macie sposoby rozpalania? Ja na zmianę korzystam z dwóch, ale takiej idealnej metody jeszcze nie odkryłam. Na początku kładłam na cybuch z tytoniem folię aluminiową z dziurkami, potem rozgrzewałam cały węgielek nad ogniem (świeczka/zapalniczka). Jak wydawało mi się, że się ładnie złapał to szybko kładłam na folię i przykrywałam. Ten sposób jest strasznie czasochłonny, bo chwile to mija, zanim się węgielek rozjarzy... i łacinogenny, bo można nerwy stracić, jak żar pryska na wszystkie strony. Ale zaletą jest to, że pali się długo i przyjemnie.
Druga metoda to położenie połamanego węgielka prosto na tytoniu i podpalanie go, kiedy druga osoba ciągnie powietrze przez węża. Rozpala się szybciutko, ale ta "druga osoba" ma nieciekawie bo na początku czuje jedynie obrzydliwy dym "z ognicha". Później dodatkowo dym strasznie gryzie po gardle i przy odrobinie pecha można się nudności nabawić - a wszystko przez oszczędność czasu czyli palenie bez folii.

Chyba zainwestuję w sitko.
Odpowiedz cytując
pietras1234
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.09.2008, 12:41
Palenie bez foli, o ****a, jacyś desperaci. ;-)

Zdecydowanie, najlepsze miejscówy to te z daleka od zgiełku, gdzie można się wygodnie walnąć i rozkoszować, relaksować itd.

Tytoń sprzedawany w Polsce jest najgorszym ze wszystkich, warto gdy się jest zagranicą zaglądanąć do jakieś tabakierni.
"Ten febrisan Cię tak rozp...?"
Odpowiedz cytując
Norek
TWSD FOTO

Od: 06.2003

Stary 07.09.2008, 14:46
pietras1234 napisał(a):Wyświetl post
Tytoń sprzedawany w Polsce jest najgorszym ze wszystkich, warto gdy się jest zagranicą zaglądanąć do jakieś tabakierni.
W takim razie chyba nie paliłeś tytoniu z Ukrainy...

Ja tam zaopatrzyłem się w pare paczuszek tytoniu za ostatnie pieniądze, bo bardzo tani był. Wyrzuciłem do kosza prawie połowe, bo nie dało się go palić. Fatalny w smaku, mało dymu.
©
Odpowiedz cytując
kgwiazdak
Member

Od: 04.2008

Stary 07.09.2008, 12:49
ja łąpie zawiase jak zapale , dziwne bo z papierosami tak nie jest...
Odpowiedz cytując
Precel z makiem
Senior Member

Stary 07.09.2008, 13:32
kgwiazdak napisał(a):Wyświetl post
ja łąpie zawiase jak zapale , dziwne bo z papierosami tak nie jest...
to normalne. Chyba każdy łapie zamułe jak sie zaciągnie i potrzyma chwile w płucach...
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 07.09.2008, 12:49
Jeśli chodzi o to gdzie kupić to polecam sklep Buszek, na Alei 29 listopada. Ponad 60 smaków tytoni podajże, węgielki, fajki wodne do kupienia.

Ulubione samki ? Bahraini i Pinacolada

więcej info. na www.buszek.com
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 07.09.2008, 13:06
znalazłem na gumtree przypadkowo :

http://krakow.gumtree.pl/c-Sprzedam-...QAdIdZ72650499
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Coach
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 07.09.2008, 13:35
Słyszałem o puszczaniu baniek z dymem w środku , ale nigdy nie próbowałem i nie widziałem tego . Ktoś cośo tym wie ?
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 07.09.2008, 13:37
Tabaki nie znosze dlatego się w tamtym temacie nie wypowiadałem, ale tutaj musze sie wpisac.
Shishe na 8nastke dostalem wiec zaczelo sie czeste uzywanie
Wie ktos moze dlaczego wycofali tytonie z Tabakier ? Slyszalem, ze w powodu zagrozenia sepsa. Prawda to?

Co do sposobow rozpalania.
Tyton do cybucha, troche go podpalic, na to folia, podziurawic, wegielek na butle turystyczna, przygrzac i polozyc na folie. Sama przyjemnosc

A co do smakow - byle nie wanilia. Ten tyton jest chyba najgorszy jaki kiedykolwiek wynaleziono. Calkiem przyjemna jest wisna i 2 jablka.
Odpowiedz cytując
Precel z makiem
Senior Member

Stary 07.09.2008, 13:57
wie ktoś OD której kamis jest jutro otwarty?
Odpowiedz cytując
Arteka1906
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 07.09.2008, 14:15
ja pale w al-bashy na osiedllu Europejskim. Klimat nawet fajny. Mozna sobie cos zszamac przy okazji. Ciekawe jest polaczenie kokosowego smaku "sziszy" z malibu
Odpowiedz cytując
#**SnaKe**#
Member

Stary 07.09.2008, 15:19
Szisza kapitalna sprawa, sam zakupiłem od Emsiego(dzięki )
tytoń nie jest sprzedawany nie ze względu na jakąś sepse no co Wy , nie ma na nich wybitej ceny i taki towar nie ma prawa być wystawiany, że Buszek to sprzedaje jest to ich sprawa.... szkoda że tylko tam można te cuda kupić , choć nieumywa się od orginalnych arabskich produktów, które są mocne i super aromat. Ja polecam czekolade ( w Polsce niewidziałem), banan czy melon... albo standardowa wieloowocówka
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.09.2008, 15:22
Mam dwie fajki pale od paru lat testowalem chyba wszystkie smaki i 2 jabłka najlepsze bez dwóch zdań. Widze ze niektorzy z was maja problem z rozpalaniem.. zainwestujcie w takie specjalne sprawsowane krążki chwytasz takiego w szczypczki podpalasz zapalniczką rozpala się 5sek przy tym troche dymi a potem tylko kładziemy na folie alu, oczywiscie podziurkowaną.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
LAB
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 07.09.2008, 15:48
a próbował ktos tytoniu al-fakier? swietny gęsty dym z tego jest
Odpowiedz cytując
mario315
Senior Member

Stary 07.09.2008, 15:54
Ja chodze do Kamisu na św Marka albo do L'atmosfer (czy jakoś tak) koło hotelu europejskiego no i ostatnio do Starej piekarni naprzeciwko Hali Targowej mają tam dobrą shishe i po 15 zł
Odpowiedz cytując
#**SnaKe**#
Member

Stary 07.09.2008, 16:14
mario315 napisał(a):Wyświetl post
Ja chodze do Kamisu na św Marka albo do L'atmosfer (czy jakoś tak) koło hotelu europejskiego no i ostatnio do Starej piekarni naprzeciwko Hali Targowej mają tam dobrą shishe i po 15 zł
L'atmosfer już niestety nie ma, szkoda bo fajny klimacik tam panował.... co do tytoni polecam al-waha
Odpowiedz cytując
mario315
Senior Member

Stary 07.09.2008, 16:27
#**SnaKe**# napisał(a):Wyświetl post
L'atmosfer już niestety nie ma, szkoda bo fajny klimacik tam panował.... co do tytoni polecam al-waha
No właśnie ostatnio był zamknięty i właśnie niewiedziałem czemu
Odpowiedz cytując
rafiABG
Senior Member

Stary 07.09.2008, 16:35
A ktoś wie jak to jest z tym paleniem sishy a zdrowiem ?

Odpowiedz cytując
IndykTSW
Senior Member

Stary 07.09.2008, 17:39
rafiABG napisał(a):Wyświetl post
A ktoś wie jak to jest z tym paleniem sishy a zdrowiem ?
Powiem Ci tak, nie ma chyba już we współczesnym świecie zdrowych rzeczy. A wracając do sziszy,na pudełeczku od tytoniu miałem napisane :

Więc nie jest tak źle, papierosów nie pale, tylko szisze od czasu do czasu i naprawdę nie powiem złego słowa na to cudo.
Perkele!
Odpowiedz cytując
#**SnaKe**#
Member

Stary 07.09.2008, 16:59
http://www.shisha-forum.pl/topics75/...owy-vt1253.htm poczytaj
Odpowiedz cytując
kms
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 08.09.2008, 07:17
Wanilia + Anyż (AL WAHA) + wymieszane mleko z woda w stosunku 1:2 kto nie palił ten dymu prawdziwego nie widzial
WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
Precel z makiem
Senior Member

Stary 10.09.2008, 14:59
byłem wczoraj w kamisie i jakieś dziwne te fajki mają. Woda skraplała się w ustniku przez co jak paliłeś leciała do gardła...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów