|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
takiego tematu jeszcze niema a przydałby się ponieważ zapewne większość z nas lubi palić
![]() tak więc jakie smaki, gdzie, jak itp itd... ![]() Ja osobiście w domu nie posiadam ale od dłuższego czasu mam zamiar zakupić. Jeżeli chodzi o smaki to najlepsza wiśniowa bez dwóch zdań ![]() co do miejsca to zalezy gdzie sprzedadzą ze wzgledu na to że jeszcze brak dowodu Kiedyś Atmosfera (niewiem dlaczego od kilku miesięcy zamknieta) , Czajownia a także Kamis
Ostatnio edytowane przez Precel z makiem : 06.09.2008 o godz. 22:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Noo długo wyczekiwałem na ten temat.
Co do tytoni do najlepsze według mnie jest tytoń Nakhla Tobacco Two Apples. Fajne miejsca gdzie można zapalić: "Stara Piekarnia" ul.Dwernieckiego "Czajownia" Kaziemierz(niewiem jaka ulica) ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Kamis to najgorsza miejscówka , zero klimatu
Sprawdzałem , 2 dni temu , Atmosfera dalej zamknięta. W Czajowni najczęściej nie ma miejsca , także najlepsze miejsce wg mnie to Stara Piekarnia , mila obsługa, fajne wnętrze, stol do bilarda i wszystko bez problemu sprzedają .![]()
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
gdzie to dokładnie jest bo ul.Dwernieckiego zaduzo mi nie mówi? o Kamisie wspomniałem tylko dlatego że sprzedają bezproblemu
![]() Edit: i jest jeszcze zajebisty Faraon ale bez dowodu nie ma co sie porywać. Powód: faraon ;)
Ostatnio edytowane przez Precel z makiem : 06.09.2008 o godz. 22:44.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wysiadasz z autobusu pod Hala Targowa i idziesz w strone tego kiosku z napisem modele i wlasnie troche za nim jest Piekarnia ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Stara Piekarnia śmierdzi.
ale właściciel dobry chłop więc trza mu czasem dac zarobic ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najlepszym miejscem na szisze jest pewna piwnica w pewnej kamienicy w Skalbmierzu :] zawsze pale tam z dwoma kumplami. Piwnica ta służyła kiedys za amatorskie rockowe studio nagrań więc mamy tam perkusje i cała ściane w plakatach typu Metallica itd.
Świetny klimat, z dala od klubów i tłumu. Wśród swoich. Najczęściej palimy tytoń wieloowocowy lub jabłkowy. Do tego jakieś browarki lub coś mocniejszego. Pamiętam jak brakło nam tego specjalnego węgla i paliliśmy na węglu drzewnym, takim z grila. Prawie się zaczadziliśmy a faze miałem taka że trzy dni dochodziłem do siebie :] A i jeszcze jedno, zna ktos dobry sklep w Krakowie z tytoniem? Najlepiej jakby dało się zamówić przez internet. Z góry dzięki i pozdrawiam.![]()
Perkele!
|
|
|
|
Member
Od: 09.2006
Offline |
|
http://www.shishka.pl/ - to jest niezły sklep i chyba da się zamówić przez internet. Sklep znajduje się na Kazimierzu na ul. Berka Joselewicza 5. Pozdrawiam ![]()
Ostatnio edytowane przez Adbat : 07.09.2008 o godz. 15:03.
|
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Shisha? Wspaniała sprawa
Swoją shishunię mam z Egiptu przywiezioną, więc jakościowo to nie jest najwyższa półka, ale wystarczy pokombinować i już jest porządna. Z tytoniu to jabłkowo-truskawkowy albo melonowy, wspaniałe są, bardzo aromatyczne.Mam jeszcze do was pytanko - jakie macie sposoby rozpalania? Ja na zmianę korzystam z dwóch, ale takiej idealnej metody jeszcze nie odkryłam. Na początku kładłam na cybuch z tytoniem folię aluminiową z dziurkami, potem rozgrzewałam cały węgielek nad ogniem (świeczka/zapalniczka). Jak wydawało mi się, że się ładnie złapał to szybko kładłam na folię i przykrywałam. Ten sposób jest strasznie czasochłonny, bo chwile to mija, zanim się węgielek rozjarzy... i łacinogenny, bo można nerwy stracić, jak żar pryska na wszystkie strony. Ale zaletą jest to, że pali się długo i przyjemnie. Druga metoda to położenie połamanego węgielka prosto na tytoniu i podpalanie go, kiedy druga osoba ciągnie powietrze przez węża. Rozpala się szybciutko, ale ta "druga osoba" ma nieciekawie bo na początku czuje jedynie obrzydliwy dym "z ognicha". Później dodatkowo dym strasznie gryzie po gardle i przy odrobinie pecha można się nudności nabawić - a wszystko przez oszczędność czasu czyli palenie bez folii. Chyba zainwestuję w sitko. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Palenie bez foli, o ****a, jacyś desperaci. ;-)
Zdecydowanie, najlepsze miejscówy to te z daleka od zgiełku, gdzie można się wygodnie walnąć i rozkoszować, relaksować itd. Tytoń sprzedawany w Polsce jest najgorszym ze wszystkich, warto gdy się jest zagranicą zaglądanąć do jakieś tabakierni. ![]()
"Ten febrisan Cię tak rozp...?"
|
|
|
|
TWSD FOTO
Od: 06.2003
Offline |
|
Ja tam zaopatrzyłem się w pare paczuszek tytoniu za ostatnie pieniądze, bo bardzo tani był. Wyrzuciłem do kosza prawie połowe, bo nie dało się go palić. Fatalny w smaku, mało dymu. ![]()
©
|
|
|
|
Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
ja łąpie zawiase jak zapale , dziwne bo z papierosami tak nie jest...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o to gdzie kupić to polecam sklep Buszek, na Alei 29 listopada. Ponad 60 smaków tytoni podajże, węgielki, fajki wodne do kupienia.
Ulubione samki ? Bahraini i Pinacolada ![]() więcej info. na www.buszek.com ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Słyszałem o puszczaniu baniek z dymem w środku , ale nigdy nie próbowałem i nie widziałem tego . Ktoś cośo tym wie ?
![]()
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Tabaki nie znosze dlatego się w tamtym temacie nie wypowiadałem, ale tutaj musze sie wpisac.
Shishe na 8nastke dostalem wiec zaczelo sie czeste uzywanie Wie ktos moze dlaczego wycofali tytonie z Tabakier ? Slyszalem, ze w powodu zagrozenia sepsa. Prawda to? Co do sposobow rozpalania. Tyton do cybucha, troche go podpalic, na to folia, podziurawic, wegielek na butle turystyczna, przygrzac i polozyc na folie. Sama przyjemnosc A co do smakow - byle nie wanilia. Ten tyton jest chyba najgorszy jaki kiedykolwiek wynaleziono. Calkiem przyjemna jest wisna i 2 jablka. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wie ktoś OD której kamis jest jutro otwarty?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
ja pale w al-bashy na osiedllu Europejskim. Klimat nawet fajny. Mozna sobie cos zszamac przy okazji. Ciekawe jest polaczenie kokosowego smaku "sziszy" z malibu
![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Szisza kapitalna sprawa, sam zakupiłem od Emsiego(dzięki
) tytoń nie jest sprzedawany nie ze względu na jakąś sepse no co Wy , choć nieumywa się od orginalnych arabskich produktów, które są mocne i super aromat. Ja polecam czekolade ( w Polsce niewidziałem), banan czy melon... albo standardowa wieloowocówka ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Mam dwie fajki pale od paru lat testowalem chyba wszystkie smaki i 2 jabłka najlepsze bez dwóch zdań. Widze ze niektorzy z was maja problem z rozpalaniem.. zainwestujcie w takie specjalne sprawsowane krążki chwytasz takiego w szczypczki podpalasz zapalniczką rozpala się 5sek przy tym troche dymi a potem tylko kładziemy na folie alu, oczywiscie podziurkowaną.
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
a próbował ktos tytoniu al-fakier?
![]()
http://www.lolowisko.republika.pl/ !!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja chodze do Kamisu na św Marka albo do L'atmosfer (czy jakoś tak) koło hotelu europejskiego no i ostatnio do Starej piekarni naprzeciwko Hali Targowej mają tam dobrą shishe i po 15 zł
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
L'atmosfer już niestety nie ma, szkoda bo fajny klimacik tam panował.... co do tytoni polecam al-waha
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ktoś wie jak to jest z tym paleniem sishy a zdrowiem ?
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powiem Ci tak, nie ma chyba już we współczesnym świecie zdrowych rzeczy. A wracając do sziszy,na pudełeczku od tytoniu miałem napisane :
![]() ![]() Więc nie jest tak źle, papierosów nie pale, tylko szisze od czasu do czasu i naprawdę nie powiem złego słowa na to cudo. ![]()
Perkele!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Wanilia + Anyż (AL WAHA) + wymieszane mleko z woda w stosunku 1:2
![]() ![]() WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
byłem wczoraj w kamisie i jakieś dziwne te fajki mają. Woda skraplała się w ustniku przez co jak paliłeś leciała do gardła...
|
|
|