Wyświetl pojedynczy post
JohnnyH
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.10.2010, 09:04
1q2 napisał(a):Wyświetl post

I ostatni duży plus - Boukhari.Za chuja nie przyłącze się do nagonki dla niego.Dziś zagrał z wielkim poświęceniem, non stop pod grą, sporo celnych przerzutów podań, celnych wślizgów czy mądrych fauli przerywających kontry rywali.
Jak Maaskant dotrwa do wiosny to będzie z niego jeden z liderów zespołu.

Ogólnie w naszej sytuacji, bardzo ważna wygrana
Boukhari był pod grą...tylko jaką...bardzo ale to bardzo powolną i schematyczną. Co z tego że gość potrafi przyjąć piłkę ( w odróżnieniu od większości zawodników), co z tego że gra inteligentnie i potrafi zagrać celny przerzut jeśli grając z nim w składzie Wisła gra zbyt wolno. Takie tempo gry na dobrze zorganizowanego w obronie przeciwnika to zbyt mało. Dopiero jak gość zszedł z boiska to gra nabrała tempa i rozmachu. Fakt zrobiło się więcej miejsca ale to wg. mnie ruchliwość Jirsaka który grał trójkąty z Małym, Kirmem a nawet Czikoszem (patrz akcja bramkowa) pozwoliła nam strzelić bramkę. Obejrzyj jeszcze raz ostatnie 20 minut meczu właśnie pod kątem tempa gry, tego jak Boukhari a jak Jirsak byli pod grą.

Zauważyłem że stało się modne używanie słów w stylu nagonka, kozioł ofiarny w odniesieniu do krytykowanych zawodników... cóż, ja życzyłbym sobie by Boukhari grał inaczej bo przy jego umiejętnościach technicznych mógłby być jednym z najlepszych zawodników ligi...póki co w moim odczuciu nie gra i nie jest to żadna nagonka tylko wyrażanie swojego zdania na temat stylu gry danego zawodnika. Nie ukrywam że wolałbym go nie oglądać w pierwszym składzie ze względu na obiektywne przesłanki o których napisałem powyżej a nie dlatego że jest arab albo ma taką czy inną fryzurę.

Na koniec. Nie ma Jacka Kazimierskiego, wrócił bramkarz Pawełek. W końcu !!!

Pozdrawiam
Żuraw my personal Jesus