Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.10.2010, 08:02
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Z Legią i Wisłą na serio musiało być źle, skoro dzisiejsze spotkania obu zespołów się komuś podobały.

W mojej opinii to Legia chciała zagrać jak najmniejszym nakładem sił. Najbardziej waleczny w naszym zespole od początku seozny Vrdoljak dziś sobie spacerował po boisku. Inni też nie lepiej. Nie spieli sie na to spotkanie co wg mnie w piłce jest niedopuszczalne.
Cóż, nie różnimy się w ocenie waszego meczu, za to różnimy się co do interpretacji dlaczego tak grali. Moim zdaniem grają tak, bo są źle przygotowani przez Skorżę. Na przykład w linii pomocy - niby jest pressing, ale zawodnicy są źle ustawieni. Wiele było sytuacji, gdy Vrdoljak lub Borysiuk próbowali odbierać piłkę, ta odskakiwała na wolne pole i dopadali do niej na ogół gracze Śląska.

W dodatku Skorża jest niekonsekwentny. Przywrócił do drużyny Pączka, mimo że nie było ku temu racjonalnych powodów. A Iwański wcale nie gra lepiej! Za to prawdopodobnie nadal kopie dołek pod kolejnym trenerem.

Co do Wisły. Tak, zgadza się. W zasadzie od początku rundy wiosennej z zeszłego sezonu gramy bardzo źle, z tendencją spadkową Do tego nastąpiło dramatyczne osłabienie drużyny. Odeszły 3 istotne ogniwa defensywy: Diaz, Marcelo i Głowacki.

W takiej sytuacji uważam, że nie jest tragicznie. Zaczynam dostrzegać pierwsze efekty pracy holenderskiego trenera. Mam tylko nadzieję, że Cupiał pozwoli mu na sprowadzenie wartościowych piłkarzy, bo takich w naszej drużynie brakuje. Szczególnie w obronie.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując