Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.10.2010, 21:45
Nie wiem. Jeśli mam być szczery, to mi się nasza dzisiejsza gra podobała.

Legia grała ze słabiutkim Śląskiem, który atakował i zostawiał Legii sporo miejsca na boisku. Mimo to Legia nie poszalała w ofensywie, raczej spokojnie wykorzystała nieliczne sytuacje bramkowe. Zagrała poprawnie, ale bez polotu. Ja wielkiej poprawy w ich grze nie widzę. Widzę natomiast ciągle ślamazarność przy odbiorze piłki w strefie środkowej oraz nonszalancję w grze obronnej (dziś Astiz miał słabszy dzień).

My graliśmy u siebie z solidnym Widzewem, który zagrał na typową grę z kontry. Generalnie polskie zespoły mają spory problem w takich meczach, bo rozegranie ataku pozycyjnego kuleje. Tymczasem nasi rozgrywali płynne akcje w ataku pozycyjnym, był ruch, wychodzenie na pozycje, celne kilka podań z rzędu. Co więcej, było naprawdę sporo dobrych sytuacji w tym 4 setki.

Moim zdaniem ten mecz mogliśmy i powinniśmy wygrać znacznie wyżej.

Natomiast nadal martwi i to bardzo fatalna gra obronna. Tutaj moim zdaniem bez wzmocnień się nie obejdzie. W zimie trzeba pozyskać co najmniej jednego klasowego stopera.

Oczywiście mecz w POZnaniu będzie zupełnie inny i wcale nie jestem przed nim optymistą. Nie z taką grą defensywy.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując