FraMat napisał(a):

ja mam chyba podobne poczucie humoru.... Boukhari wie, co robi na boisku, mimo, że z braku sił i kondycji nie zawsze mu to do końca wychodzi. To zawodnik, ktory bardzo dobrze operuje piłką, potrafi wykonac niekonwencjalne podanie, potrafi dobrze rozegrać, nie boi sie odpowiedzialności.
Oczywiście musi nadrobic braki kondycyjne, bo szybkościowych już za bardzo nie da rady. Podobny pomocnik gra w Amice i nazywa się Stilic. Jest dość wolny, ale ma podobne zalety do Boukhariego. A jego mało kto się czepia
Też wolałbym, zeby na tej pozycji grał szybki, wydolny, świetny technicznie i taktycznie, obdarzony silnym strzałem i wykonujący wspaniale rzuty wolne 24-latek z kulturą gry przyniesioną z jednej z pięciu najlepszych lig europejskich. Ale tak się nie da
|
Mnie Boukhari przypomina późnego Cantoro. Kółeczko, zwolnienie akcji i podanie przewaznie do tyłu. Za wiele kreatywności jeszcze w nim nie dojrzałem, za to wiele beznadziejnych strat owszem. Czekam z niecierpliwością na przebudzenie się gościa, bo potencjał na pewno ma wielki.