Wyświetl pojedynczy post
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.10.2010, 10:28
Nie trzeba ukrywać że ewentualna porażka , a nawet remis , może oznaczać koniec marzeń o dobrym wyniku w lidze w tym sezonie . Przewaga psychologiczna rywali będzie nad nami naprawde ogromna . Każdy kolejny mecz będzie dla drużyny coraz trudniejszy , tym bardziej że potem czekają nas dwa wyjazdy do Poznania i derby . Na nasze nieszczęście Lechia to obecnie wg mnie najładniej grając dla oka drużyna , zaś Wisła jest ... na kompletnie drugim biegunie . Nie zdodze się także z Maaskantem , że drużynie brakuje przede wszystkim skuteczności . Drużyna nie stwarza sobie wogóle sytuacji podbramkowych , więc nawet nie ma z czego marnować tych sytuacji . Kiedyś Brożek miał średnio na mecz 4 sytuacje 100% i potrafił wykorzystywać 1 , góra 2 . Teraz nie ma ani jednej takiej sytuacji . Ok , gra do 30 metra do bramki rywala sie kleii , ale później nie ma absolutnie żadnego pomysłu na sforsowanie bramki . Boczni obrońcy nie stwarzają przewagi w polu karnym , wrzutki Branco są na poziomie szkolnym , nie wspominając o dośrodkowaniach Małeckiego .

Poza tym nic nie ujmując Maaskantowi to gadanie , że przeciez mieliśmy w meczu ze Śląskiem 50 wrzutek w pole karne , przypomina mi jak dziś słowa Majewskiego po meczu kadry że co z tego że przegraliśmy jak ( chyba ze Słowacją ) mieliśmy w tym meczu 15 rzutów rożnych ! To był ewenement .

Nie trzeba też ukrywać że po takiej serii jaką ma teraz Maaskant 90% trenerów wyleciało by z Wisły z hukiem . Na pewno nie utrzymałby sie żaden polski trener .

Skład który imo może cos ugrać w meczu z Lechią :

Pawełek
Cikosz - Bunoza - Cleber - Paljic
Rios - Garguła - Sobolewski - Kirm
Paweł Brożek - Małecki

Zastanawia mnie tez kiedy nasz trener zostanie oświecony że Wisła latami świetnie radziła sobie w systemie 4-4-2 , a wpajanie nam na siłe katalońskiego czy tam holenderskiego stylu 4-3 -3 graniczy z cudem . Poza tym nigdy nie widziałem dobrej gry Pawła Brożka gdy stał osamotniony w polu karnym . Nie mamy wkonawców do ultra trendy nowoczesnego stylu gry jaki chciałby widzieć Maaskant .
Odpowiedz cytując