Wyświetl pojedynczy post
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.10.2010, 19:00
Na razie nie wiem czy Maaskant jest dobrym trenerem.

Nie jest na pewno trenerem cudotwórcą. Zastał zespół kompletnie rozbity, nieprzygotowany do sezonu. Część zawodników, których dostał jest po prostu za słaba i nigdy nie będzie lepsza, część kiedyś była dobra a czy jeszcze będzie dobra to się okaże.
Wyniki go jednak nie bronią.

Ale Maaskant wprowadził zmiany, które chciałbym, aby pozostały trwała spuścizną.
Oczywiście pierwsza sprawa to profesjonalne podejście do zawodu. Przebywanie zawodników w klubie, wspólne posiłki, dwa treningi dziennie. Coś, co powinno być normalnością jawi nam się jako cud od Boga.

Treningi. Są na pewno cięższe. Ale czy ktoś czytał wywiad z Małeckim we wtorkowym DP. Powiedział mniej więcej coś takiego: treningi są ciężkie, ale urozmaicone, dwie godziny szybko mijają. I chwalił treningi i podejście Maaskanta do zawodników. Myślicie, że Małecki się podlizuje ?

Czy Maaskant przywiązuje się do nazwisk? Siadł już sobie Żurawski. Poczekajmy jeszcze z ostateczną oceną.

Jednakże, zmiany nie zależą w klubie tylko od Maaskanta. Pomijając bazę treningową, najważniejsze jest obecnie stworzenie poprawa opieki zdrowotnej zawodników.

Tak jak powiedziałem, nie wiem czy Maaskant to dobry trener, to się dopiero okaże. W tym zakresie trzeba mu nieustannie „patrzeć na ręce”. Ale liczę, że holenderski zaciąg wprowadzi nowy, bardziej profesjonalny model klubu. Z czasem. A jeżeli będzie złym trenerem to się go zmieni, ale lepszy model klubu miejmy nadzieje pozostanie. Nie co roku musimy być najlepsi i czasem warto zrobić krok w tył, aby potem skoczyć do przodu.

I na koniec, co do tego artykułu z Weszło. Warto posłuchać wypowiedzi przedmeczowych np. tej dzisiejszej. Raz, drugi i trzeci. Zawarte tam oceny są bardzo trafne, a że niepodane łopatologicznie to już inna para kaloszy. Wiele rzeczy trzeba po prostu przeczytać między wierszami.
Odpowiedz cytując