Wyświetl pojedynczy post
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.10.2010, 16:05
A miałem na myśli to, że Ci ludzi co stali tam pod krzyżem byli ekstremistami z jednej z dwóch grup jakie się uwypukliły po 10 kwietnia i nie pisać mi tu o żadnych katolikach, czy osobach broniących symbolu krzyża.

Przedstawiciele tych dwóch obozów uważają, że:
- za katastrofę w Smoleńsku odpowiadają: czynniki losowe / Tusk i Rosja
- Kaczyński był dobrym prezydentem: nie / tak
- Kaczyński był mężem stanu: nie / tak
- Kaczyński był godny spocząć na Wawelu: nie / tak
- pod pałacem powinien stać pomnik: nie / tak
- Komorowski został wybrany demokratycznie: tak / nie

funkykoval napisał(a):Wyświetl post
2) metafora czyli przenośnia Według tego co napisałeś - ludzie, którzy się tam modlili modląc się z pewnością planowali zabójstwo Komorowskiego - to przecież logiczne patrząc na informacje mediów, o tym, że to Kaczyński jest odpowiedzialny za atak na siedzibę PiS w Łodzi
pozdrawiam
To bardzo nielogiczne i nie wiem jak można formułować tak daleko idące wnioski. Nie obraź się, ale jest to szukanie na siłę tego typu zależności między sytuacją, która istniała A) Burdel na Krakowskim Przedmieściu, bo tak to pewnego razu nazwałem (żeby nie było to o obu grupkach tam się spotykających) a tą która nie miała prawa zaistnieć w tym wypadku B) zamach na Komorowskiego. Bzdura i tyle. Podobna do niektórych bzdur, które zdarza się wyrażać Jarosławowi Kaczyńskiego odpychając od siebie osoby zlokalizowane bliżej prawej strony sceny politycznej, w tym mnie.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 22.10.2010 o godz. 16:11.