Wyświetl pojedynczy post
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.10.2010, 14:46
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Może cierpi na tym Maaskant i jego nazwisko, ale dla Wisły jest to lepsze wyjście, niż tymczasowy trener Kulawik do końca rundy.

Owszem, gramy nadal padakę i punktów nie ma, ale przynajmniej trener dokładnie pozna kogo ma w drużynie i co są warci poszczególni grajkowie.

Nam pozostaje się modlić o to, by Maaskant:
- okazał się dobrym szkoleniowcem w przerwie zimowej
- Valckx wytargował niezbędne wzmocnienia

Ja na razie nie mam przekonania co do tego, że to dobry trener choć z pozoru CV trenerskie ma dobre. Problem w tym, że wyników nie ma.
a czy wychwalany przed przyjściem Maaskanta, Dan Petrescu miał wyniki ? Ja przypomnę, nie miał, gra też była mułem.

Holender przyszedł do drużyny zdubowanej dla Heńka, z jego piłkarzami. Jakby zrobił od razu wynik, to taki West Ham powinien chłopa od razu brać.
Czy myślicie że jakby został Heniek dalej, np. były by te nauki jezyka, były by 2 treningi dziennie, piłkarz w klubie przez większość dnia, integracja?
Kwestią jest, jak na to patrzy Cupiał? Bo jeśli w grudniu ma go zwolnić np. to wszystko to jest bez sensu. Oczywiście jeśli w lutym, marcu nie będzie widać poprawy w grze, wtedy należy sobie zadać pytanie czy ten trener potrafi trenować. Wtedy może sie okazać ze wizja budowy druzyny przez Basałaja była zła, i wszystko sie totalnie pierd**i.
Należy mieć nadzieje, i ja takową mam, że wszystko sie jakoś ułoży, pomimo tego że na razie wygląda to bardzo słabo.
A co do krytykowania Maaskanta przez rodzimych trenerów...odpowiedzmy sobie na pytanie, ilu polskich trenerów pracuje/pracowało za granicą by mieć w ogóle świadomość piłkarską jak to wygląda i działa gdzie indziej.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując