Wyświetl pojedynczy post
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.10.2010, 13:24
FraMat napisał(a):Wyświetl post
nie zrozumiałeś: nie dopatrujemy się niczego złego w tym, że trenerzy ze sobą się spierają, ale w tym, że pismaki szukają byle okazji, żeby napisać jak to zagraniczny trener jest głupi i nie odnajduje się w polskich realiach. Wniosek: trzeba zatrudniac kogoś z polskiej myśli szkoleniowej.
A co do Leo, to miał on w tym wszystkim więcej racji niż jego oponenci, zwłaszcza PZPN
dla mnie to wygląda jakby od momentu zatrudnienia Maaskanta polscy trenerzy byli źli, że to Maaskant zarobi te XX pieniedzy za beznadziejne wyniki a nie oni.

marek2a napisał(a):Wyświetl post
Tu nie chodzi nawet o to jedno miejsce trenerskie w Wisełce,ale o to , że następstwem dobrych (mam nadzieje ,że to nastąpi) wyników Maaskanta będzie to,że inne kluby pójdą tą samą drogą, np Lech czy Legia,a naszej myśli szkoleniowej pozostanie na ogół 1sza liga i doły Ekstraklasy w najlepszym wypadku
No oczywiście że tak.Ale że Maaskantowi nie idzie, więc teraz sie cieszą z tego i na bank teksty " A nie mówiłem". To identyczne jak zachowanie pomiedzy zawodnikiem polskim i zawodnikiem zagranicznym. Np. w Legii ściągnięto zagranicznych po to, by Polacy zaczęli grać i czuli oddech na plecach. U nas było by podobnie, ale że oddaliśmy obrońców to cięzko 0-0 utrzymać.
Polscy trenerzy, siedzą w fotelach i liczą na porażki Wisły, bo tylko wtedy jebany mit polskiej myśli szkoleniowej nie upadnie. Zastanawialiście się ilu ludziom Maaskant jako trener Wisły nie pasuje? Jest ich duuużo
Ostatnio edytowane przez szprotson : 20.10.2010 o godz. 13:46.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując