Evenstar napisał(a):

|
Masz rację co do Wilka. Ja to widzę też tak: Wilk był dobrym graczem Korony, nie był jej gwiazdą tylko solidnym młodzieńcem. Fakt, nie śledziłem jego kariery, może rzeczywiście grał wspaniale. Ale w czym rzecz: stać nas tylko na kogoś takiego, pokroju zdolnego młodzieńca z Korony (choć i tak dziw, że go sprzedali). I jeżeli u nas okazuje się, że ten Wilk gra naprawdę dobrze (bo na pewno nie gra gorzej od np Sobola) to znaczy, że nie Wilk jest mega wirtuozem, tylko nasz zespół jest coraz to słabszy. Niestety...
|
Korona sprzedala Wilka bo po pierwsze Wilk sam chcial a po drugie mial klauzule w umowie z konkretna kwota ktora Wisla zaplacila wiec korona za duzo nie mogla zrobic (tak samo bylo z Kielbem i transferem Jego do Amici).
wwf napisał(a):

A może to znak czasów. Może Wisła też powinna zacząć płacić po milion euro za 1 gracza.
Z tego co pamiętam to kiedyś Smuda coś wspominał o tym że Cupiał chce płacić po milion euro za zawodnika ale on jako trener kadry odradzał mu bo nie widzi zawodników w Polsce za których mozna by tyle płacić.
|
Ja nadal uwazam ze w Polskiej lidze nie ma zawodnikow wartych takiej kasy wiec czasy chyba sie nie zmienily, a raczej pojawili sie nowobogaccy ktorzy probuja pokazac swoja wielkosc (krzyz im na droge). Szkoda tylko ze w ten sposob psuja okrutnie rynek no ale kto bogatemu zabroni.
pcpc napisał(a):

o to nie drodzy gracze którzy moga nas wzmocnić
BRAMKA
Łukasz Sapela(GKS Belchatów) napewno lepszy od Pawełka
OBRONA
Nikola Mijailović(Korona) cieżko go bedzie sciągnąć ale lepszy od Piotra Brozka
Adam Banaś(Górnik Zabrze) napewno pewniejszy od naszych stpoerów
Krzysztof Nykiel (Ruch) nie jest to gwiazda ale pewny w obronie i nie drogi
POMOC
Mateusz Bartczak (Zagłebie) Chłopak ma papiery na gre
Szymon Pawłowski (Zagłebie) Zawodnik klasy Kuby gdyby nie kontuzje nie grał by w Polsce
ATAK
Charles Uchenna Nwaogu(FLOTA) znak zapytania jak sobie poradzi
Marcin Robak (Widzew) według mnie taniszy brożek ale za to ma głód sukcesu czyli tego czego brakuje Pawłowi
|
Usunalem tylko bramkarza Zaglebia a do reszty mam pytanie. To sa zowdnicy moze i dobrzy na Nasza lige ale czy cos ponad

? Moze Pawlowski, moze Nwagou ale reszta wedlug mnie nie.
christof20 napisał(a):

Jeśli chodzi o ciekawych zawodników z niższych lig:
- Kamil Zalewski (Cresovia Siemiantycze, 4 liga) ; 18 lat, napastnik; w poprzednim sezonie strzelił 25 goli; w obecnym sezonie strzelił 7 bramek w 11 meczach
- Mateusz Laskowski (ŁKS Łomża, 4 liga); 19 lat, napastnik; w poprzednim sezonie - 28 goli, w obecnym - 11 (po 11 kolejce)
|
I wlasnie w takich ligach powinnismy szukac grajkow. Moze faktycznie udaloby sie znalesc kilka perelek.