Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.10.2010, 13:12
studio2 napisał(a):Wyświetl post
Bezrobotni Mam dziwne wrazenie ze tutaj pzpn ja kzwykle ma gleboko w dupie kibica, ma w dupie to ze frekwencja jest tragiczna, ma w dupie kibicow przyjezdznych ktorych obecnie juz dawno traktuje jak bydlo, jak zlo konieczne, podejrzewam ze za opcja gry w pon sa kibice ktorzy nigdy na wyjazdy nie jezdza, dla ktorych liczy sie mecz u siebie plus reszta w C+. Dziwie sie ze jeszcze kibice nie oglosili sprzeciwu tej idiotycznej decyzji a juz (za przeproszeniem) .......enie ze mamy brac wzorce z lig zachodnich to juz wogole jakas paranoja, ....a niech najpierw pilkarze biora wzorce zachodnie, prezesi, trenerzy a niech dopiero potem sie biora za kibicow. Juz widze jak tlumy jak wala w poniedzialki na mecze. Nic mnie tak nei w....ia jak usilne "uszczesliwianie" tych fanatycznych przez pzpn i sportfive.
Wszystko pięknie fajnie tylko PZPN i S5 nie mają tutaj nic do powiedzenia, to jest pomysł durniów z ekstraklasy.sa i przy poklasku jeszcze większych durniów z klubów

kolarz90 napisał(a):Wyświetl post
Może w praktyce rzeczywiście się nie sprawdza, ale założenie dobre. 8 klubów WALCZACYCH o mistrza i 8 walczących o utrzymanie. Osobiście wolałbym widzieć kilka meczów z Lechem, Legią, Jagiellonią, itp. niż kolejne mecze z Polonią Bytom, Arka.
Osobiście możesz sobie woleć, większość osób na stadionie znudziłaby się po trzecim, czwartym czy piątym meczu z tym samym zespołem w jednym czy dwóch latach.

Moim zdaniem powinni zrobić podział na grupy. Im więcej meczów między dobrymi zespołami tym lepiej dla naszej ligi. Koniec grania z zespołami murującymi bramkę przez cały mecz
A kto i kiedy zarządził które zespoły są dobre? Oraz kto i kiedy powiedział że zespół murujący bramkę dobry nie jest? Jasne że przyjemniej się ogląda akcje na 10-12 podań zakończone golem strzelonym piętką tylko że w piłce liczy się wynik i tylko on, a to jak ten wynik się osiąga to sprawa poboczna.

Jeśli już nie grupy, to może być 12 zespołów, tylko że poza najsilniejszymi nikt się na to zgodzi.
Pieniądze z praw telewizyjnych topnieją o 15-25% w przeciągu 3-4 lat, zaś piłka zamiast się rozwijać(poprzez większą ilość ośrodków szkoleniowych skupionych wokół klubów ekstraklasy) się zwija(bo ani Wisła, ani Legia, ani Lech/Amica nie szkolą piłkarzy, a skoro nie robią tego teraz gdy konkurencja jest większa to po co mieliby gdy będzie mniejsza)

gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
ja juz od dawna twierdze ze poprzez słabosc naszej skopanej powinno byc w extraklasie tylko 8 druzyn i sezon 4 rundowy
Jak wyżej tylko prawa telewizyjne spadają o 60-70% i to skokowo, a piłka zwija się jeszcze szybciej
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 19.10.2010 o godz. 13:15.
Odpowiedz cytując