Wyświetl pojedynczy post
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.10.2010, 12:52
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Więc powinien usiąść na ławce. Tak to działa w normalnych klubach - piłkarze mają wahania formy, kontuzje, kartki. U nas - Brożek ma być w formie zawsze, więcej - on ma swoją grą nadrabiać frajerstwo pozostałych parapikarzy. A jak nie, to niech spier... - gramy bez obrony, możemy też grać bez napastnika.
Genialne, ale robienie z Pawła kozła ofiarnego niczego nie zmieni. To nie jego wina, że sprowadzony Rios napastnikiem na pewno nie jest.

Tekst o wychodzeniu na pozycję Beto pozostawię bez komentarza.

sorry Wolfy, ale jak cenię Twoje zdrowe podejście i celne komentarze, tak stwierdzam, że chyba celowo wysuwasz zbyt daleko idące wnioski.
Brożek wcale nie musi swoją grą nadrabiać frajerstwo pozostałych parapiłkarzy.
Niech przynajmniej sam nie naraża się na zarzut o parapiłkarskie frajerstwo.
Jak widac było w ostatnim meczu zawodnicy środka pola i skrzydłowi fajnie utrzymywali się przy piłce, dobrze ustawiali się na boisku, co powodowało, że praktycznie każda bezpańska piłka padała ich łupem, Garguła z Boukharim w pierwszej polowie i częśc drugiej grali bardzo kreatywnie. Do pewnego momentu. a raczej do pewnego miejsca. Tego, gdzie trzeba było wykonac ostatnie podanie, bądź podanie otwierające sytuację podbramkową. Niestety nie było przeważnie do kogo. Jesli natomiast to podanie wykonywano to do nieruchawego napastnika nie mającego szans na zrobienie czegoś z tym podaniem, bo otoczonego przez obrońców.
Nie mam statystyk, ale podejrzewam, że w ostatnim meczu każdy z pomocników był kilkakrotnie częściej przy piłce niż nasze ćwierćnapastnika. Ba, podejrzewam (a nawet jestem pewny), że otyły, powolny, niedynamiczny Boukhari miał więcej sytuacji do oddania strzału niż nasze ćwierćnapastnika. Tylko jego jestem w stanie rozgrzeszyć z tego, ze nie strzelił. On w końcu dochodzi dopiero do jako takiej formy fizycznej. Natomiast Brożek bez formy? Niby dlaczego? Żeby obniżyc swoją cenę przy ewnetualnym przejściu do Trabzonsporu?
Rozumiem, że napastnik może raz miec lepszą formą raz gorszą. Dotyczy to też najlepszych na świecie. Ale nie podejrzewam, żeby to dotyczyło chęci i umiejętności.
Czy uważasz, że trzymanie Brożka w pierwszym składzie przyczyni się do wzrostu jego formy?
I jeszcze: nie czynię z Brożka kozła ofiarnego, ale umieszczam go w sytuacji całej drużyny sprzeciwiając się głoszonej tu tezie, że Brożek nie strzela, bo nie ma podań (bo w domyśle: mamy słabych pomocników).
To nie do końca prawda. Fakt, że Brożek nie ma podań, ale w 80% to jego wina - Brożek nie myśli na boisku (a do tego nie trzeba formy sportowej)
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując