Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.10.2010, 12:50
Cytat:
Nie ma o czym, bo nie rozumiesz ze polityka na tym polega. Nie tylko Polska, tylko na całym świecie i nie od wczoraj tylko od lat. Zatem jak Ci tak smutno to zwyczajnie daj sobie spokój.
Czyli polega na tym zeby mowic o jakims wypatroszeniu Kaczynskiego, zeby z igły (krzyza...) robic widły. Nie widzisz ze za daleko to zaszlo, ze w Polsce byle pretekst stal sie do robienia temu zelaznemu elektoratowi kalu z mozgu? Ze cokolwiek by nie powiedziec zlego na PO (i bylaby to prawda) to zwolennicy PO powiedza ze to nie prawda i podadza 100 (z czego 90 absurdalnych) przykladow na niekompetncje PiSu, ze cokolwiek powiedziec zlego na PiS )i byoby to prawda= to zwolennicy PiS powiedza ze to nie prawda i podadza 100 (z czego 90 absyrdalnych) przykladow na niekompetencje PO.
Oczywiscie mozna w to brnac dalej, mozna na konferencji Kaczynskiego wypominac ze to PO zaczelo wojne, wymieniac ich wszystkie zle wypowiedzi, podjudzac atmosfere. Oczywiscie mozna byc posem PO i mowic w wywiadzie ze to nie wina politykow.
Ale lepiej byloby troche puknac sie w glowe i zamiast brudnej polityki i robienia ludziom z mozgu kalu pojsc trudniejsza droga, zaczac rozmawiac na argumenty, zaczac przyznawac sie dos wich bledow i dzialac dla dobra kraju ale... wtedy trzebaby byc prawdziwym politykiem i pracowac a nie byc aktorem ktory omamia ludzi i wywalczajac sobie stolek jest ustawiony na cale zycie i w dupie ma ten kraj a stolek jest mu potrzebny tylko do jakis tam brudnych gierek.

Ja patrze na sprawe obiektywnie bo akurat nie jestem zwolennikiem zadnej z tych partii. Wiekszosc zamiast myslec glowa to mysli emocjami i stad juz wiem jaka bedzie odpowiedz zelaznego elektoratu PiSu. Elektorat ten powie dzis tak: "jakis sku..s z PO zabil czlowieka z PiSu, chcial nam zabic Jarka. Dzisiejsza konferencja Kaczynskiego bylo sluszna, to PO jest WSZYSTKIEMU winne. Zabic PO!!!!!"
A zelazny elektorat PO powie "to Kaczynski swinia dalej podgrzewa do walki, co on gada, po co to mowi. Tak politycy PO maja racje, my nie jestesmy nieczemu winni. PO ma racje bo tak powiedzial Tusk, Komorowski i basta!"
Rozumiesz? Tutaj nie ma za grosz samokrytyki, logicznego i zdrowego myslenia. Tu jest obrzucanie sie gownem a do czego prowadzi obrzucanie sie gownem to widzimy dzis, to widzielismy po 10 kwietnia gdzie piekne slowa politykow o kulturalnej debacie politycznej zamienily sie w pyl po kilku tygodniach. Gdzie Ci ktorzy niby oplakiwali kolegow z PO i PiSu znowu sie wyzywaja, gdzie zrobili sobie wojne o krzyz ktory przeciez mial upamietniac ofiary katastrofy (czyli Komorowski i Tusk nie chcieli zeby krzyz ktory mial upamietnic smierc ich "KOLEGOW" stal przed palacem prezydenckim. To jest chore. Wyobrazasz sobie ze umiera CI kolega w katastrofie a Ty mowisz "ch.j z tym kolega, ja sobie zrobie z krzyza wojenke, i ten krzyz nie moze stac w miejscu X"
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 19.10.2010 o godz. 12:58.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.