kolarz90 napisał(a):

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,77154,t...l?ticaid=1b167
Moim zdaniem powinni zrobić podział na grupy. Im więcej meczów między dobrymi zespołami tym lepiej dla naszej ligi. Koniec grania z zespołami murującymi bramkę przez cały mecz, którym zależy tylko na 13, 14 miejcu w tabeli i kasie z canal+ bo inaczej nie mają nawet na wypłaty dla piłkarzy. Przy okazji zwiększyć wymagania licencyjne, wymogiem powinny być nowe stadiony.
Wiem, że w tym sezonie każdy może wygrać z każdym, ale ten sezon jest sezonem wyjątkowym tak jak 2006/07 i następny będzie znów należał do nas
|
Wiesz, jak narazie to Wisła byłaby tej drugiej połówce. Zresztą jak dla mnie jest to całkowicie bezsensowny pomysł. Jeżeli któraś drużyn "skazanych na pożarcie" jakimś cudem znajdzie się po półmetku w pierwszej ósemce, drugą część sezonu może całkowicie przespać - bo utrzymanie ma pewne. Znowu z drugiej strony - zespół mający duże aspiracje będzie zmęczony grą w europejskich pucharach (niestety, patrząc na ligowe wyniki polskich ekip, które coś osiągały w Europie należy na to zwrócić uwagę) po pierwszej rundzie będzie musiał całkowicie zmienić swoje plany co do celów sezonowych. Poza tym nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, ale często te "murujące bramkę" zespoły wygrywają z "potęgami".