bardzo ciekawa wypowiedż na forum... Amiki:
Cytat:
|
PS. patrząc na obecnego Lecha nabrałem zupełnie nowego spojrzenia na piłkarzy i osiągnięcia Wisły w ostatnich latach. Mistrza zdobyli wiele razy, dominowali w kraju wiele lat, nie zachłysnęli się jednym sukcesem i pociągnęli sprawę dalej, zrobili to do czego my nie jesteśmy zdolni. A puchary...cóż to taki meteor na czarnym niebie...przeleci, a czerń pozostaje!!
|
http://forum.wiaralecha.pl/index.php...c=21821&st=195
w kontekście tego, że nie ma sensu wchodzic do europejskich pucharów zanim nie zbuduje się drużyny od podstaw:
Cytat:
Wyjscie z tej grupy jest wartościowsze niż nawet ileś tam mistrzostw Polski... Typowo polskie myślenie...sięgać po ananasa gdy wokól gniją nasze własne jabza... Ładować sie z buciorami na salony gdy w obejściu gnój...
Najpierw moi drodzy to trzeba uporządkować nasze polskie podwórko. Działać tak jak to My Wielkopolanie potrafimy - profesjonalnie do bólu, zaczynać działanie od dołu, a nie sięgać wysoko, a potem c**j z tym - sie zobaczy, ale co sie nacieszymy to nasze... Całkowicie mi taka filozofia nie odpowiada!
Niech sobie wsadzą głęboko w jelito grube wyniki z LE i nie poniżają siebie i nas w naszej lidze - takie mam życzenie!
|