Kurz napisał(a):

Dwie rzeczy. Po pierwsze, już nigdy nie będą przychodzili do nas najlepsi gracze ligi. A właściwie, już nigdy nie trafi ich tylu w tak krótkim czasie. W dzisiejszych czasach mają do dyspozycji kilka klubów oferujących podobne warunki finansowe i nie do pomyślenia jest, aby wszyscy wybierali jeden kierunek, tak jak przed laty.
Po drugie, z punktu widzenia Cupiała, wariant z najlepszymi Polskimi zawodnikami się nie sprawdził, bo nie dali mu awansu do upragnionej Ligi Mistrzów, więc trzeba szukać innych rozwiązań. Oczywiście, nie dali mu awansu, bo w przełomowym momencie pozwolono odejść Kuźbie i Kosie, co ośmieliło Uche do "buntu", zamiast ich zatrzymać i jeszcze wzmocnić zespół. Według mnie to ta jedna decyzja doprowadziła do powolnego rozkładu Wisły i spadku poziomu sportowego.
|
ZGADZAM SIĘ !!! Z TĄ WYPOWIEDZIĄ
Problem jest taki że Wisła już nie jest kierunkiem którzy wszyscy chcą wybierać w Polskiej lidzę bo płacę się wyrównały !!.... i jest kilka klubów też z aspiracjami !!!
Do tego doszedł fakt że wysprzedano najlepszych a zastąpionych ich starcami wypalonymi lub słabymi zagranicznymi graczami . Różnymi językowo i kulturowo to też jest problem obecnej Wisły !
Myślę że trzeba to już powiedzieć odważnie SKOŃCZYŁA SIĘ ERA WIELKIEJ WISŁY W LIDZĘ POLSKIEJ NIE MAMY MONOPOLU NA 1-2 MIEJSCA !!!! BO TAKI PRZEZ 12 LAT PRAKTYCZNIE MIELIŚMY POZA JEDNYM SEZONEM !!!
Myślę że musimy poczekać na nowych piłkarzy parę lat do tego mądrego budowniczego który tym pokieruje i dobrego trenera który ustawi drużynę zgodnie z jej predyspozycjami ...
Na dzień dzisiejszy dla mnie sprawa wygląda tak:
- drużyna źle zbudowana za duża zbieranina kultur i charakterów
- piłkarze źle dobrani i większości przepłaceni w kontraktach
- Trener dobry kolega z dobrymi manierami idealny dla mediów !!! próbujący rożnych rozwiązań które nic nie dają
- Piłkarze w większości bez serca do walki !!! bo fakt są słabi ale w ani jednym meczu nie zagrali tak by powiedzieć dziś zostawili serce ducha walki dali z siebie wszystko nie nie !!! tak nie było ani razu w Polskiej lidze
Podsumowując czekamy na innych ludzi będzie lepiej bo gorzej już być nie może