Wyświetl pojedynczy post
Wiślak178
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.10.2010, 20:20
Filippo napisał(a):Wyświetl post
Podajcie minuty z rajdami prawym skrzydłem Branco, musiałem wtedy iść siusiu i nie widziałem. Podajcie celne podania do przodu, z których wyniknęło coś więcej niż strata. Różnica między nim a Cikosem jest taka, że Branco stoi jak kołek więc nie ma szans by ktoś mu bokiem uciekł, a Erik śmiga od pola karnego do pola karnego i czasami go braknie na boku jak idzie kontra, ale przynajmniej wspiera skrzydłowego (a tak u Maaksanta nie gramy skrzydłowymi wiec nie ma kogo wspierac) i potrafi dosrodkowac.
To samo zauważyłem. Zupełnie mnie na razie nie przekonuje w grze ofensywnej, owszem - jest trudny do przejścia, ale jego podania często doprowadzają mnie do szału. Jedna z ładniejszych dzisiaj akcji Wisły - piłka dobrze rozgrywana na środku boiska, przy pressingu rywala, z lewej strony na prawą, idzie jak po sznureczku, na jeden kontakt - gramy sobie z Górnikiem w dziadka, w końcu piłka dochodzi do Branco który mając czas na rozglądnięcie się, bez zastanowienia wrzuca ją w pole karne na Brożka otoczonego 5 obrońcami. Praktycznie każdy jego kontakt z piłką, niezależnie czy ktoś go atakuje czy nie, zawsze kończy się długą piłką. Dla mnie jest to bez sensu, przypominają się czasy Skorży... Ja już wolę Cikosa który przynajmniej próbuje rozprowadzić piłkę dołem, a nie wybija ją "byle tylko nie było na mnie", nie boi się odpowiedzialności. Pod tym względem dobrym przykładem jest Pi.Brożek, stara się rozegrać piłkę po ziemi i wybija ją tylko wtedy gdy już na prawdę nie ma komu grać i jest duże ryzyko straty. Jak dla mnie w następnym meczu szansę powinien otrzymać znowu Cikos.
Odpowiedz cytując