Wyświetl pojedynczy post
philips kr
Banita

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.10.2010, 18:24
Siwy_89 napisał(a):Wyświetl post
wydaje mi się, że na wygląd inwestycji prywatnych miasto ma mały wpływ.

PS. Hotel przy Konopnickiej to wyjątkowy gniot, ale ten przy Grunwaldzkim? Dla mnie jest ok.

Jeśli by miasto nie miało nic do powiedzenia to tym bardziej ukazuje to zaściankowość naszych decydentów bo w zasadzie skoro tak to każdy kto posiada działke może zbudować na swoim terenie budynek o dowolnej bryle,wysokości i kolorze.Hotel przy Grunwaldzkim może jest ciekawą forma "na teraz" jednak tego typu budynki szybko sie starzeją poza tym zobacz jak niego usytuowanie(zbyt blisko ulicy) łamie pierzeje którą tworzyły budynki mieszkalne i w jaki sposób jest postawiony.
Nie nadmieniłem o inwestycji miejskiej jakim była Opera.W tej kwesji chyba nikt nie miał wątpliwości ,że to wybitny gniot .Totalna porazka estetyczna ,brak miejsc parkingowych i zmarnowane pieniądze. Burzenie i odbudowa ujeżdżalni która pierwotnie miała byc nietykalna jako zabytek ,kto to wymyślił .Ludzie ,nikt mnie nie przekona argumentami ,że "tak trzeba było",Kraków staje sie zwykłym przeciętniakiem niestety.
Na Konopniciej do samego Matecznego powinna powstać gęsta pierzeja ,z wielkomiejskimi gmachami na miare miasta a mamy Hilton czy jak mu tam i ugory.
Ostatnio edytowane przez philips kr : 17.10.2010 o godz. 18:26.
Odpowiedz cytując