Wyświetl pojedynczy post
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.10.2010, 12:07
momo napisał(a):Wyświetl post
A ja myślę że jednak konto bankowe świeci pustkami. Pieniądze ze sprzedaży zawodników poszły na bieżącą działalność klubu, rozwinięcie pionu marketingu, zatrudnienie trenera, dyrektora sportowego, itp. Wątpię by w kasie było więcej niż 1 euro na transfery. Jeżeli nowy pion marketingu się spiszę, i znajdziemy jakiegoś sponsora to wtedy można liczyć na jakiś transfer gotówkowy. W innym przypadku należy liczyć na hojność P. Cupiała. Jeden transfer będzie na pewno, każdy z nowych trenerów dostaje taki prezent od właściciela.
Uważasz, że kasa z Diaza, Głowy i Marcelo poszła na bieżące wydatki...? Nie żartuj, to jest jakieś 5-6 mln Euro czyli jakieś 20-24 mln zl + kasa z biletów i innych źródeł. Takich wydatków to my raczej nie mamy, tym bardziej, że zeszliśmy z kilku wysokich kontraktów pozyskując zawodników z całkiem niskimi wymaganiami(nie wierze, że Cikos może zarabiać więcej niż 100 tys E rocznie). Podejrzewam, że w kasie mamy ze 2 mln Euro na tramsfery, które w chwili obecnej są dopiero przygotowywane.

Jagul napisał(a):Wyświetl post
Tak wczoraj sobie oglądałem meczyk pomiędzy FSV Mainz, a HSV Hamburg. I tam Borek wymieniał sumy za jakie sprowadzeni zostali poszczególni zawodnicy Mainz. Wyszło tam łącznie około 2,5 mln euro za 4-5 zawodników (w tym jeden kosztował okrągły milion). Tak więc za małe pieniądze też da się ściągnąć młodych i zdolnych zawodników. Była tam mowa głównie o piłkarzach z drugiej bundesligi. Zresztą przykład Paljicia pokazuje, że zawodnicy z zaplecza bundesligi z marszu stają się postaciami wyróżniającymi się w naszej lidzie.
Co do Paljicia to cicho, bo zaraz odezwą się głosy, że to szrot z 3 Bundesligi, który biega bez ładu i składu
Odpowiedz cytując