Wyświetl pojedynczy post
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.10.2010, 01:11
"Nawet decyzji środowiskowej nie uzyskali, a ty już przetarg chcesz ogłaszać. Oj, za bardzo cenisz pana Polaczka. "

Nie. To Ty cenisz go za mało.

"A, i jeszcze jedno. Skoro wszelkie procedury potrzebne do rozpoczęcia przetargu trwają 2-3 lata, a PiS rządził 1,5 roku, to Polaczek nie przygotował żadnej autostrady nawet w połowie..."

Widzę że przemyślałeś sprawę i zmieniłeś zdanie.

"Nie twierdzę, że nie miał racji. W każdym bądź razie jego decyzja spowodowała opóźnienia, gdyż wykonawca był już znany."

Przykro mi ale nie masz racji. Na tamtą chwilę wykonawca nie był znany. Zachęcam do uważniejszego zapoznania się z prawem (w szczególności z prawem budowlanym i regulacjami dotyczącymi zamówień publicznych).

"A sentencja wyroku była taka: "Minister transportu Jerzy Polaczek (PiS) nie miał prawa wyrzucać prywatnej firmy z budowy odcinka autostrady A1 z Grudziądza do Torunia."

I znowu nie masz racji. Przestudiuj dokładnie wyrok i patrz punkt powyżej. Uwaga sambo (powyzej) jak najbardziej na miejscu.

"Przekonuje mnie ogromna ilość budowanych dróg szybkiego ruchu w całym kraju."

A mnie nie. Tym bardziej że budowy są znacznie poniżej planu który PO sama sobie określiła.

I na koniec: zaczynam odnosić wrażenie że nasza dyskusja coraz bardziej przypomina przekomarzanie się dwóch chłopców w piaskownicy. Argumenty które padają zaczynają być z rodzaju tych śmiesznych. Dlatego uważam że do momentu aż nie znajdziemy naprawdę konkretnego tematu do rzeczowej dyskusji (np: patologia systemu koncesyjnego, problemy w realizacji budżetu drogowego itp.) powninnismy dać sobie z nią spokój. Ciebie "przekonuje ogromna ilość budowanych dróg szybkiego ruchu w całym kraju" ja taki pogląd uważam za bardzo naiwny (i pachnący bardzo mocno PR) i chyba przy tym musimy na chwilę obecną pozostać.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 17.10.2010 o godz. 01:16.