Wyświetl pojedynczy post
Siwy_89
Senior Member

Od: 07.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.10.2010, 17:40
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
"wtedy był w PiS. Wytłumaczysz mi, czemu Mężydło, Polaczek i inni zapewniali, że A1 będzie gotowa w 2010, a pod koniec 2007 nie ruszyli nawet z żadnym przetargiem?;-)"

A teraz jest w PO. Widać ma naturę kłamcy(Męzydło) . Odpowiedź znajdziesz we wcześniejszych postach. PiS rządził niecałe dwa lata. Jeśli weźmiesz pod uwagę okres formowania rządu i kampanię wyborczą wyjdzie Ci coś tak koło 1,5 roku. Przygotowanie dokumentacji technicznej (razem z wykupem gruntu) to jak ustaliliśmy wcześniej około 2-3 lat. Przetarg początkiem 2008 i trzy/dwa i pół roku na realizację. Gdyby wynik wyborów w 2007 był inny myśle że do końca 2010 wybudowanie A1 (poza systemem koncesyjnym, czyli tak jak chciał Polaczek) było realne.
Nawet decyzji środowiskowej nie uzyskali, a ty już przetarg chcesz ogłaszać. Oj, za bardzo cenisz pana Polaczka.

A, i jeszcze jedno. Skoro wszelkie procedury potrzebne do rozpoczęcia przetargu trwają 2-3 lata, a PiS rządził 1,5 roku, to Polaczek nie przygotował żadnej autostrady nawet w połowie...

Wtedy być może zgodził byś się z tym że Polaczek miał rację. O ile mnie pamięć nie myli to proces przegrał nie tyle Polaczek ale jego następca. Poza tym sentencja wyroku bynajmniej nie przesądzała że północną część A1 ma budować GTC.
Nie twierdzę, że nie miał racji. W każdym bądź razie jego decyzja spowodowała opóźnienia, gdyż wykonawca był już znany.

A sentencja wyroku była taka: "Minister transportu Jerzy Polaczek (PiS) nie miał prawa wyrzucać prywatnej firmy z budowy odcinka autostrady A1 z Grudziądza do Torunia."

A PO rządzi już lat trzy a A1 dalej nie ma . Czy ten argument bardziej Cię przekonuje?
Przekonuje mnie ogromna ilość budowanych dróg szybkiego ruchu w całym kraju.
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 16.10.2010 o godz. 17:56.