Wyświetl pojedynczy post
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.10.2010, 17:11
"no to miło, że doszliśmy do porozumienia"

Bardzo miło. Ciesze się swoją początkową opinię: "odkąd rządzi ten "Cudak", budowa dróg szybkiero ruchu nabrała tempa ;-)" nieco zweryfikowałeś uznając równiez wkład PiS w to przyspieszenie.

"Wykazuję ten entuzjazm, bo widzę, ile podpisano już umów, a także ile zostanie podpisanych w najbliższym czasie. "

A ja się będę cieszył gdy drogi zostaną oddane do użytku.

"Ilość budowanych dróg szybkiego ruchu rośnie z każdym miesiącem, a ty nie widzisz postępu? "

No własnie nie za bardzo. Widzę natomiast że rząd nie jest w stanie zrealizować nawet swoich własnych planów jeśli chodzi o budowę dróg.

"napisałeś: "A PO postanowiła zmniejszyć ilość nowo budowanych autostrad zwiększając ilość dróg szybkiego ruchu.

Nie masz racji. PO postanowiła jedynie odłożyć budowę A2 na wschód - z wyjątkiem obwodnicy Mińska - na kolejne lata. Argumentowali to zbyt małym natężeniem ruchu na tej trasie. Z tego co wiem ma A2 Warszawa - granica z Białorusią ma powstać do 2015 roku.

Ciekaw też jestem, czy PiS miał tę autostradę "w planach", czy podjął faktyczne kroki, by tę drogę zrealizować. Obecnie na ten odcinek nie została wydana nawet decyzja środowiskowa. "

Swój sposób rozumowania zaprezentowałem w edytowanym poście. Opierając się na informacjach znalezionych przez emj10 wygląda na to że nie miałem racji jeśli chodzi o zamianę autostrad na eski. Swoją wiedzę opierałem o artykuł z Rz z przed kilku lat którego konkluzje zapamiętałem właśnie w ten sposób. Niestety nie mogę go znaleźć. A jeśli nie mogę znaleźć to pozostaje mi tylko sprostować podaną informację.

"OK"

Emj10 wziął na siebie autorstwo informacji ale patrzę na post Arapaho (10712) z Twoim cytatem: "W 2012 będziemy mieli A4 gotową w całości, A2 z Warszawy do granicy z Niemcami. W A1 braknie jedynie odcinka z Katowic do Częstochowy." i wychodzi na to że wątpliwości posła Piechocińskiego odnoszą się jednak do nformacji ipodanej przez Ciebie.

"No właśnie"

Byś Ty widział jak by to wzrosło gdyby rzadził PiS

Generalnie dziękuję za dyskusję. Mam nadzieję że była ona w miare merytoryczna i chociaż częściowo pozwoliła przybliżyć różne punkty widzenia.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 14.10.2010 o godz. 17:16.