|
Idąc do supermarketu nie idę tam, aby wrzucić do tej puszki pieniądze. Nie jest to cel sam w sobie przecież. Robię to przy okazji zakupów. A jeśli ktoś idzie na taką imprezę jak spotkanie tvn-politycy i w ten sposób pomaga, to nie widzę w tym nic złego. Po co wymyślać jakieś dziwne teorie? Jeśli kasa szłaby na konto iti lub coś w ten deseń, to wtedy byłaby to dla mnie mega głupota i sam wyśmiewałbym takie osobniki.
Ale kompletnie nie rozumiem, jak można śmiać się z kogoś, kto poszedł na spotkanie charytatywne. Nie pojmuję tego. Sorry flamengista, ale to Ty na siłę próbujesz dorobić ideologię, że wszyscy poszli tam tylko dla polityków i gwiazd. Masz na to jakieś dowody, czy tylko własne przypuszczenia? Gdyby nie to, że akurat nie mogłem, to sam bym się tam wybrał. I nie dla polityków, sławnych gwiazd jak próbujesz to przedstawić, tylko właśnie dlatego, że był to szczytny cel.Wiadomo, że nie wszyscy myśleli tak jak ja, ale na bank nie wszyscy myśleli tak jak Ty. Nie mogłem być na trybunach, więc wysłałem sms-a. Mam nadzieję, że pieniądze z tego zostaną należycie wykorzystane.
Poza tym nawet sama akcja promuje coś bardzo ważnego- uświadamia ludzi, że trzeba się badać i że teraz powstaje kolejne miejsce do tego typu badań i leczenia się. Jak nienawidzę iti, tvnu itp to takie imprezy i akcje będę zawsze popierał i ich bronił.
|