Wyświetl pojedynczy post
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.10.2010, 23:26
Siwy_89 napisał(a):Wyświetl post
A2 do Warszawy powinna być gotowa. Odcinek do granicy z Ukrainą - z wyjątkiem obwodnicy Mińska Mazowieckiego - mają budować w poźniejszym terminie.
Właśnie to jest główny problem, gdyż w momencie gdy otworzą odcinek do Konotopy to jak te samochody z A2 wjadą do W-wy? Wskoczą na Trasę Toruńską (S8), która obecnie jest nieprzejezdna i w niedzielę po południu można utknąć tam w korku, a już nie wspomnę co dzieje się w godzinach 6-8 w poniedziałek. Trasa S2 nie wiadomo czy zostatnie ukończona przed Euro między Konotopą, a Lotniskiem. Czerwiec 2012 to będzie istny koszmar.

http://www.drogi.waw.pl/index.php?nr=8
Cytat:
Planowane lata rozpoczęcia i zakończenia robót budowlanych: III kw. 2010r. - III kw. 2012r. (z zapewnieniem przejezdności na 31.05.2012r.)
Już widzę tą przejezdność bez zjazdów i oznakowania

Nie wiem czy ktoś oglądał Pospieszalskiego, ale dziś poświęciłem na niego czas bo wiedziałem, że będzie Janusz i się miło zaskoczyłem postawą gości. Naprawdę debata na poziomie i padło w niej wiele merytorycznych argumentów na temat drogownictwa, a nie tylko szczucie przeciwników partyjnych. Oczywiście Piechociński jak zwykle najlepiej przygotowany, ale również Polaczek gadał do rzeczy bez jakiś większych najazdów na PO. Co do meritum to słabe szkolenie, świadomość kierowców (albo jej brak) i ryzyko redystrybucji śmierci (najwięcej śmiertelnych ofiar wypadków jest na ścianie wschodniej) były wymieniane jako główne problemy w naszym kraju. Żmijan z Piechocińskim mówili też o autostradach. Wspomnieli o tym, że odcinek Stryków-Pyrzowice jest pod dużym znakiem zapytania jeśli chodzi o Euro.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 13.10.2010 o godz. 23:29.