Gwiaździsty napisał(a):

Nie rozumiem, mnie ta kładka nie przekonuje tak blisko mostu, czemu dałem wyraz w swoim pytaniu. Ktoś zasugerował, że na moście jest taki tłok pieszych, że trzeba było ją wybudować.
|
Kładka ma ożywić bulwary i Podgórze.
Gwiaździsty napisał(a):

Zgadza się większy nie miał sensu jak na ten klub, ale to chyba nie o to chodzi aby ładnie ukryć obiekt. Jeśli tak to mogli z niego zrobić podziemny stadion coś jak garaż pod ziemią (Plac na Groblach).
Obiekt ma być ładny i funkcjonalny czy ładnie schowany ?
|
Stadion Cracovii jest ładny, funkcjonalny i znakomicie komponuje się z otoczeniem. Przy okazji nie szpeci widoku na Wawel od strony błoń.
Nie bardzo rozumiem, co ma na celu porównanie stadionu do parkingu podziemnego.
Gwiaździsty napisał(a):

Tam raczej 15-tys. kurników na ekstraklasę nie budują.
|
Super. Ale czy to oznacza, że Kraków potrzebuje dwóch wielkich stadionów?
Gwiaździsty napisał(a):

|
. Dlatego nie zachwycałem się tym obiektem przy ul. Kałuży, bo stadionu to on raczej nie przypomina, a i wewnątrz kilkunastorzędowe trybunki mogą robić wrażenie co najwyżej na kibicach np. Odry Wodzisław czy Sandecji.
|
aleśmy się naoglądali tych znakomitych realizacji stadionów z "cywilizowanej części Europy"
Gwiaździsty napisał(a):

|
. Dlatego nie zachwycałem się tym obiektem przy ul. Kałuży, bo stadionu to on raczej nie przypomina, a i wewnątrz kilkunastorzędowe trybunki mogą robić wrażenie co najwyżej na kibicach np. Odry Wodzisław czy Sandecji.
|
znasz jakiś 15-tysięczny stadion na świecie, który "robi wrażenie"?