Wyświetl pojedynczy post
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.10.2010, 09:00
Też się zdziwiłem że Smuda zabrał i wystawił Jędrzejczyka, ale on akurat te 30 minut zagrał solidnie. Tyle, że materiał reprezentacyjny, to on nie jest, on w Legii ledwo łapie się do pierwszego składu. Jeszcze gorzej zresztą Łukasz Mierzejewski, czemu Smuda sięga po kogoś takiego, to ja nie zrozumiem.

Jestem w stanie łyknąć to, że to są mecze towarzyskie, więc można sobie urządzać wielkie testowanie. Akceptuję to, że Smuda nadal poszukuje zawodników, których chce zobaczyć w kadrze i stąd te ciągłe roszady. Wybaczę mu więc tego Glika, Smolarka, A. Mierzejewskiego... niech sobie ich sprawdza.

Ale jak do reprezentacji sięga się już nawet nie po rezerwowych świetnych europejskich klubów (vide Lewandowski, który mimo wszystko gra te 20-30 minut na mecz, czy Boruc), ale po zawodników nie mających pewnej pozycji w I składzie zespołów z dolnej połowy tabeli ekstraklasy? Ba, nie mają pewnej pozycji w I składzie OSTATNIEGO zespołu ekstraklasy - i jeszcze wystawiać takiego kopacza jako obrońcę, mimo że jego zespół stracił najwięcej bramek w lidze? Co ma dać sprawdzanie takich zawodników? Oni tam są jako grupa kontrolna, miernik z Sevres przeciętniaka, żeby zobaczyć jak ci prawdziwi kadrowicze na ich tle wypadają?

Zresztą po cholerę z uporem maniaka zmieniać zawodnikom ich nominalne pozycje też nie zrozumiem.

Inna sprawa, że ile da się z tego więcej wycisnąć, to nie wiem, ale nie sądzę, by było to dużo więcej. Smuda, nie Smuda, nie gramy meczów o stawkę, mamy ziejące dziury na niektórych pozycjach, z tego po prostu wiele się nie zrobi.
Legionista
Odpowiedz cytując