Wyświetl pojedynczy post
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.10.2010, 12:21
kms napisał(a):Wyświetl post
Mistrzu, ale ja doskonale rozumiem, że trzeba upamiętnić to w jakiś sposób, ale nie stawiać tego jako sprawę priorytetową, za.......ić focha bo ktoś zabrał krzyż, w ten sposób wypina się Jarek dupą na wszystkich innych bo krzyża NIE MA. To jest poważny polityk? Dlaczego on nie pamięta, że poza Lechem było tam prawie 100innych osób?
A kto Ci powiedział że to ma być upamiętnienie tylko Lecha? TVN bo tak łatwiej całą sprawę ośmieszyć. To ma być pomnik wierności IDEAŁOM WOLNOŚCI PRAWDY I NIEPODLEGŁOŚCI. Najważniejsi Polacy lecieli w 70 rocznicę oddać hołd pomordowanym zdradziecko przez sowietów i zginęli w niewyjaśnionych okolicznościach. Bo wyjaśnienie ze Lech kazał lądować i była mgła jest wystarczające tylko dla wychowanków TVN i GW.

Krzyż był postawiony po to(tabliczka):
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos..._harcerzy.html

I ludzie honorowi bronią tej intencji nawet kiedy krzyża już nie ma. Tak ciężko to ogarnąć? Nie sądze tylko trzeba sie zastanowić komu tak strasznie ten krzyż, a w istocie pomnik nie leży i dlaczego. Kto nie chce upamietnienia prawdy o Katyniu? Komu wystarcza sarkofag na Wawelu? Kto chce jak najszybciej zapomnieć o caej sprawie? Dlaczego? Co tak uwiera?

I nie jestem żadnym mistrzem, tak jak nie jestem oszołomem. Tylko staram się analizować rzeczywistość, a nie opis tej rzeczywistości.
Hej Nasz TS !!