Tak jak napisałem wcześniej. Sama obsługa konta przez internet jest bez zarzutu. Przelewy robi się szybko i bezproblemowo. Ale w 2010 roku nie jest to już niczym nadzwyczajnym. Można powiedzieć, że to jest już standard więc wg mnie ten bank nie ma innych atutów, którymi biłby konkurencję. Miałem do załatwienia kilka spraw i ŻADNEJ z nich nie załatwiłem szybko. Dostawałem sprzeczne informacje w kiosku i w infolinii dlatego zakończyłem współpracę.
Kiedyś mBank jako chyba jedyny bank miał darmowe prowadzenie rachunku i darmowe przelewy. Teraz już takich banków jest więcej. Niektóre mają nawet wypłaty ze WSZYSTKICH bankomatów bez prowizji!
Aha, jeszcze sobie o jednym kwiatku przypomniałem. Jako, że mBank nie ma zwykłych placówek (w Krakowie jest chyba tylko jedna na Karmelickiej), to gotówkę wpłaca się we wpłatomatach. Z ręką na sercu mogę powiedzieć, że 3 na 4 wizyty kończyły się niepowodzeniem i informację "Przepraszamy, wpłatomat CHWILOWO nieczynny." A owa chwilowa nieczynność trwała czasem nawet kilka dni.
Jak widać owy bank na prawdę zalazł mi za skórę i jeśli mam okazję wypowiedzieć się na jego temat - robię to. Sam bowiem też chciałbym uzyskać od innych informację o serwisie otrzymanym w innych sieciach, nie tylko banków. Na ulotce zawsze bowiem wygląda wszystko pięknie i kolorowo. Niemniej jednak jeśli ktoś chce to ja mu tego zabraniać nie będę. Ale żeby nie było, że nie ostrzegałem