Wyświetl pojedynczy post
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.10.2010, 22:31
O informacji z panoramy nie będę długo pisał bo ktoś już linkiem zarzucił. Powiem tylko, że wygląda to jako wątek (rykoszet) sprawy Tajstera, dawnego szefa ZIKIT'u. Mówili tylko wyborze projektanta w początkowej fazie budowy/projektu. Nic więcej nie dodali. Nic o tym, że stadion miał już 1500 terminów zakończenia budowy, że na trybunę wybudowaną 2 lata temu, nie ma wejścia itd. Szczerze mówiąc, po cichu liczyłem na większy harmider...

Co do hali to rzeczywiście te 4 tysiące nie są wielkością imponującą. Szczególnie, że pewnie jest to wartość brutto (ale nie jestem pewien) i trzeba będzie od tego odjąć miejsca VIPowskie, sponsorskie itd, i dla nas zostanie niewiele ponad 3 tysiące. Myśląc przyszłościowo, fajnie byłoby mieć halę przy Reymonta na powiedzmy 5-6 tysięcy widzów.

Ale co do zasady ma być to stosunkowo mała, kameralna hala, a dużo większa (na ok 15 tyś) ma powstać na Czyżynach. Ale jej termin budowy już od kilku lat jest przesuwany i nawet nie chcę zgadywać kiedy się w końcu rozpocznie. O końcu budowy nie wspominając Po wybudowaniu naszego stadionu, Pasów, budynku opery, coś o sali koncertowej słyszałem, raczej nie ma co liczyć na presję społeczeństwa ws budowy "kolejnej" hali sportowej. Bo w oczach statystycznego Krakowianina, niedawno powstały "obiekty sportowe", a drogi dziurawe, dzieci przedszkoli nie mają itd.

Niemniej jednak nie da się zaprzeczyć, że do póki oddania tejże dużej hali, żaden duży koncert w Grodzie Kraka się nie odbędzie. Bo o Błoniach to nawet nie chcę wspominać. Psa wyprowadzić można, pobiegać dookoła można, ale prawdziwego koncertu gwiazdy światowego formatu się nie zrobi. A mnie np jest trochę wstyd, że Kraków tak boleśnie w tej materii nie tylko z Katowicami, ale także np z Łodzią przegrywa...
Odpowiedz cytując