wolfy napisał(a):

|
Tak więc podtrzymuję to co napisałem - post Oldpary był bardzo głupi.
|
Wybacz wolfy, że Cie uraziłem swoją głupotą. Niestety nie mogę zapewnić, że to się nie powtórzy, bowiem jak wszyscy wiemy głupota to jedyna w swoim rodzaju choroba, która zupełnie nie przeszkadza choremu, natomiast przeszkadza innym. Twoja mądrość jest zapewne wielka, więc i dyskomfort z czytania moich postów pewnie duży.
Drobna sugestia = użycie przycisku "Ignoruj" przy moim nicku pozbawiłoby Cię na pewno uczucia dyskomfortu.
Hmm... ale z drugiej strony, gdybyś zignorował wszystkich głupszych od siebie, to by Ci się forum zrobiło jakieś takie puste....
Cóż, nie zazdroszcze rozterki...
A wracając do tematu:
Nie twierdze, że zawodnik ze średniaka Eredivise nie może być wzmocnieniem. Oczywiście, że może, tak samo jak z naszej 1 Ligi. Jeśli jest dobry.
Ufam Maskaantowi, ze jeśli go chce, to wie co robi i potrafi dobrze ocenić jego umiejętności. Ntibazonkiza z NEC w Cracovii prezentuje się całkiem dobrze.
Natomiast oczywistym jest, że nie każdy zawodnik z tamtąd będzie wzmocnieniem, bo te drużyny są po prostu na podobnym lub niższym poziomie jak nasza czołówka.
Świadczą o tym choćby słowa Maskaanta z ostatnich wywiadów, czy też wyniki pojedynków pucharowych pomiędzy drużynami Holenderskimi i Polskimi z ostatnich 10 lat - chyba jedyna porażka to Feyenoord -Wisła 3:1. Poza tym nasza czołówka raczej średniaków holenderskich tłukła : Wisła - Nec, Legia - Utrecht, czy całkiem niedawno Feyenoord - Lech.
A Roda to zespół co najwyżej przeciętny w Holenderskiej lidze - jest mniej więcej na takim poziomie, jak wyszydzany przez Wolfiego NEC.
Ostatnie miejsca NEC i Rody to:
Sezon 2009/2010
Roda - 9
NEC - 13
Sezon 2008/2009
NEC - 11
Roda - 16
Sezon 2007/2008
NEC -8
Roda - 9
Sezon 2006/2007
Roda 6
NEC -10
Kończę więc temat pozostając w nadzieji, że nowy piłkarz wybarny przez Maskaanta okaże się wzmocnieniem, ale dlatego że nasz trener go zna, i wie na co go stać, a nie dlatego, że to piłkarz z niewaidomojakzajebistej Rody, niszczycielki Polskich drużyn i skarbnicy talentów.