Ogryzek napisał(a):

|
Dobrze wiesz (sam wyboldowany przez mnie opis o tym świadczy, że jest to lista darmowców i sam widziałbym kilku zaledwie z tej listy piłkarzy w Wiśle a nie wszystkich. Założenie było za darmo - kto jest do wzięcia a nie kto jest dobry i jest piłkarzem moich marzeń jest na tej liście.
|
No właśnie nie wiem przede wszystkim, jaki był cel tej listy. Pomijam już absurdy w stylu Arboledy ( taniocha, szczególnie po tym sezonie na pewno do nasz przyjdzie, zamiast iść za granicę ), ale cały tamten post był nie na temat i bez sensu.
To naprawdę fascynujące, że Wasilukowi kończy się kontrakt, kibice Cracovii na pewno się cieszą. Z końca umowy Pazdana radują się zaś przede wszystkim prezesi Górnika, którzy swego czasu ( na fali fascynacji Beenhakkerem ) dali mu o wiele za duże w stosunku do umiejętności zarobki. Ale co to ma wspólnego z naszą polityką transferową, albo z Wisłą w ogóle - pojęcia nie mam. Wątpię, żeby Valcxx przyszedł tutaj aby ściągać darmowców z naszej ligi.
EDIT: Jeszcze a propos tego gościa, którym rzekomo się interesujemy. Mówi się, że zawodnik z zagranicy powinien być dwa razy lepszy od rodaka w składzie. To bzdura, ale w przypadku Garguły faktycznie - jest nieskończenie razy lepszy. Trudno być gorszym od gościa, który w ogóle nie gra. Skoro rozegrał tyle meczy, to pewnie ma w miarę zdrowe kolana, nie łapie infekcji i ogólnie nie jest pechowcem. To już coś.