Cytat:
|
Odnośnie Kirma. Wczoraj Lipiński w C+ omawiał spotkanie Palermo - Inter. i mówił o Słoweńcu kupionym z Mariboru. Gość tam szaleje, strzela,podaje. Bajka. I mówi,że nie może zrozumieć patrząc na tego faceta,że jest on zmiennikiem Kirma w kadrze. Przy czym ten gość na tle Kirma w kadrze wygląda średnio. I tak naprawdę chyba już nikt nie wie w czym tkwi taka metamorfoza Kirma. Gdyby gość grał chociaż 70 procent tego co w reprezentacji to byłby wymiatacz nieprawdopodobny. Najbardziej tajemniczy facet jak dla mnie w Wiśle w ostatnich latach.
|
Pamiętam barażowe mecze Słowenii przeciwko Rorsji. Tam Kirm grał naprawdę dobrze jednak jestem daleki od tego żeby napisac że to on ciągnął grę tej drużyny.
Widziałem także wszystkie 3 mecze Słowenii na mistrzostwach świata tam nasz Kirm był najsłabszym ogniwem tej drużyny. Nie zrobił ani jednej ofensywnej akcji która utkwiłaby mi w pamięci. Był tłem dla swojego kolegi z przeciwnej strony boiska Birsy.
Kirm jest strasznie nieprzewidywalny... potrafi strzelic bramkę z 40 metrów po czym w następnym meczu ma problemy z podaniami na 5 metrów.