Wyświetl pojedynczy post
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.10.2010, 10:28
rav

Ależ oczywiście, że Obtułowicz zaplanował podstawę pod telebim zgodnie z poźniejszymi wymiarami ekranów, które to przecież też on opracowywał do zamówienia pod przetarg. Wysokość jest raczej ok. 6 m a szerokość ok. 19 m ( po zmierzeniu boków konstrukcji ekranowej, gdzie wysokość jest trzykrotnie mniejsza od długości ). Obtułowicz raczej nie popełniał błędów szkolnych i nie projektował innej podstawy, pod inne potem ekrany w swoich projektach i zamówieniach pod przetargi. Widać z wielką szkodą dla estetyki, że raczej nie pomyślano o przykryciu pomocniczych boków podstawy pod telebimy, żadnymi elementami, typu zegary czy inne wyświetlacze lub choćby podświetlane reklamy np. z herbem klubu czy logo sponsora itp., jak np. na Realu -

http://www.football-pictures.net/r-f...-jpeg-2147.htm

- podobnie, jak nie pomyślano o jakiejś formie ozdobnej na całej konstrukcji pomocniczej do obsługi oświetlenia i nagłośnienia, wzdłuż trybuny wschodniej i narożników, być może z uwagi właśnie na to oświetlenie, co wydaje się wtedy w miarę logiczne w tym przypadku akurat, choć jak widzimy na Realu i z oświetleniem, też sobie poradzono, pięknie zabudowując konstrukcję pomocniczą i to wszystko, dziesiątki lat temu ?

EDIT

rav

zrobiłem dokładnie to samo i wyszły mi identyczne, jak Tobie wymiary ( uprzednio popełniłem literówkę z przyzwyczajenia do formatów 16/9 a nie jak u nas wymiarów 19/6 )

Niedziałkowka z Majchrowskim - oddajcie Diodowe Bandy Reklamowe oraz wszystko to, co zabraliście stadionowi Wisły, bo to my teraz mamy czas po upływie terminu jego oddania, a nie Wy
Ostatnio edytowane przez kot : 10.10.2010 o godz. 00:33.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując