Wyświetl pojedynczy post
Bartii
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.10.2010, 09:39
kot napisał(a):Wyświetl post
Jak się człowiek wczyta w zacytowany zaledwie fragment wstępu projektu Obtułowicza, to i zauważy , że Obtułowicz złożył już w Kwietniu, projekt zamówienia na 2 ekrany LED i didowe bandy reklamowe wzdłuż trybun N-E-S. Coraz bardziej nasuwa się wniosek, że Obtułowiczem posłużono się, odsuwając go od projektu a potem przywracając i strasząc go rozliczeniem po zakończeniu budowy. Jak wynika z załącznika do przetargu, zatytułowanego : " Bandy i Telebimy" - http://www.zikit.krakow.pl/sprawy-ur...010-ekrany-led - biuro Obtułowicza wykonało szczegółowy projekt wykonawczy na 2 telebimy o wymiarach 10,56 na 5,76 m ( o określonych parametrach oraz rozdzielczości ) i na diodowe bandy reklamowe wzdłuż trybun południowej,wschodniej i północnej o długości 253,44 m ( o określonych parametrach oraz rozdzielczości). Interesujące jest w tym to, że projekt ten został przedłożony inwestorowi w Kwietniu 2010 roku. Jakim więc cudem Niedziałkowska z Majchrowskim, gadali takie głupoty w Sierpniu o wymiarach i cenie telebimów, mając od dawna wszelkie dane od Obtułowicza Czemu nie ogłoszono przetargu już w Kwietniu No i czemu nie ma w obecnym przetargu , zamówienia na opracowane w tym samym dokumencie przez Obtułowicza - Diodowe Bandy Reklamowe

Czyż nie można sobie wyobrazić, że Obtułowicz poległ z ręki inwestora i wykonawcy, kosztem jakości stadionu Wisły a także być może i terminowości jego oddania Jeśli tak, to bez najmniejszych problemów, każdy organ sprawdzający tą inwestycje, musi zauważyć odstępstwa inwestora w stosunku do projektu, zwłaszcza podczas zawieszenia Obtułowicza w nadzorze nad wykonywaniem jego projektu Gdzie są bandy reklamowe, gdyż one nie wzięły się z "widzimisię" projektanta, tylko z zamówienia inwestora na te projekty, za które miasto przecież zapłaciło lub musi zapłacić projektantowi

To nie prezenty Mikołajkowe od Majchrowskiego a raczej zwrot należności Wisły, przy czym lista zwrotów, zapewne powinna być i mam nadzieje, że będzie o wiele dłuższa.
Jesli juz doszukujemy terminowosci w sparwie Obtułowicza, to mnie wydaje ze Obtułowicz zawalił z terminem oddania projektu, a pozniej Polimek (czy inwestor) wykorzystali to i wymusili na nim kolejne ustepstwa, pewnie tez w zamian za to ze obniza kare dla projektanta (lub sami pokryją). Zaznaczam ze to moja teoria spiskowa, nie podparta zadnym zrodłem
Wisła najlepszym klubem na świecie.
Odpowiedz cytując