Wyświetl pojedynczy post
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.10.2010, 22:40
Buziek_LG napisał(a):Wyświetl post
Większość przedsiębiorców(głównie restauratorów i hotelarzy) których znam przed wyborami namawiała mnie do głosowania na Kaczyńskiego.

@AS82 to że miałeś 8 lat gdy się kończył prl nie znaczy że nie jesteś komunistą. Jeśli tak gorąco pragniesz antyklerykalnej władzy to wybierz się do Hiszpanii i porozmawiaj z ludźmi jak im się dobrze teraz tam żyje. jeśli nie znasz hiszpańskiego to wystarczy że wejdziesz do MacDonalda w Madrycie i do tej samej placówki w Berlinie(Paryżu, Kopenhadze czy Sztokholmie bez znaczenia), od razu zobaczysz czy lepiej się układa Hiszpanom czy Niemcom. Zaś jeśli chodzi o komisję majątkową która tak mocno cię uwiera to sięgnij ignorancie po spis powszechny z 35 roku i sprawdź jakie dobra przed wojną miał Kościół i jakie mu władza ludowa(tfu) zabrała. Co zaś do zaglądania w życiorys to jeśli ciebie nie mdli przy rozmowie z mordercą księdza, robotnika, studenta czy profesora to z nim rozmawiaj mnie obrzydza to co czerwone s....ysyny robiły z krajem. Każdy z nich jest tak samo winny i Nałęcz i Kwaśniewski i Jaruzelski, każdy z tych s....ieli żył na krzywdzie Polaków, każdy z nich ma ręce umoczone w krwi, każdy z nich ma kieszenie napchane nie swoimi pieniędzmi. Jeśli tobie odpowiada że s....iele które mordowały ludzi są u władzy to na nich głosuj ale skończ uskuteczniać swoją propagandę.
"Nie będzie żadnej wspólnej Polski ! Nie poczuwam się bowiem do wspólnoty z bandą zdrajców, zbrodniarzy, moskiewskich sługusów, złodziei, czerwonych pająków, zabójców księży i robotników, okupantów Narodu, uzurpatorów. Nie jest moja Polska Jaruzelskiego, Kwaśniewskiego, Humera, Oleksego, Urbana, (..) i ich żon. Nie jest i nigdy nie będzie. Sprawą honoru jest do tego nie dopuścić"
Tak się dziś zastanawiam,czytając różne dzisiejsze wieczorne wpisy, czy inni wypili za dużo, czy ja jestem za trzeźwy
Buziek - Twoim prawem jest wrzucenie wszystkich do jednego wora ale tak to nie działa.
Trza odróżnić tego co ukradł przykładowe piwo ze sklepu od tego co napadł na bank,tego co kogoś sterzlił z otwartej a tego co zmasakrował, tego co jest odpowiedzialny za śmierć setek czy nawet tyś ludzi a tego co ma na swoim 'liczniku' dziesiątki milionów.
Ja nie kupuję takiego podejścia że np Nałęcz=Jaruzel ,Kwaśniewski=Piotrowski itp.
W ogóle dyskusja o tych(czyli tamtych) czasach to jest temat rzeka.Można ją oczywiście spłycić że każdy kto się tylko zapisał to ....a ale dla mnie to jest zdecydowane pójście na skróty
94 - Allah Akbar!!