AYALA napisał(a):

|
skoro już piszecie o podziałach w naszym kraju to myśle że największy jest na bogatych (tym co sie dobrze w życiu wiedzie,zarabiaja kilka tysięcy miesięcznie to głosują na PO) i na tych którym sie w życiu "średnio" układa to głosuja na PiS .Myśle ze to właśnie w tym aspekcie przebiega głowna linia podziału w naszym społeczeństwie
|
Większość przedsiębiorców(głównie restauratorów i hotelarzy) których znam przed wyborami namawiała mnie do głosowania na Kaczyńskiego.
@AS82 to że miałeś 8 lat gdy się kończył prl nie znaczy że nie jesteś komunistą. Jeśli tak gorąco pragniesz antyklerykalnej władzy to wybierz się do Hiszpanii i porozmawiaj z ludźmi jak im się dobrze teraz tam żyje. jeśli nie znasz hiszpańskiego to wystarczy że wejdziesz do MacDonalda w Madrycie i do tej samej placówki w Berlinie(Paryżu, Kopenhadze czy Sztokholmie bez znaczenia), od razu zobaczysz czy lepiej się układa Hiszpanom czy Niemcom. Zaś jeśli chodzi o komisję majątkową która tak mocno cię uwiera to sięgnij ignorancie po spis powszechny z 35 roku i sprawdź jakie dobra przed wojną miał Kościół i jakie mu władza ludowa(tfu) zabrała. Co zaś do zaglądania w życiorys to jeśli ciebie nie mdli przy rozmowie z mordercą księdza, robotnika, studenta czy profesora to z nim rozmawiaj mnie obrzydza to co czerwone s....ysyny robiły z krajem. Każdy z nich jest tak samo winny i Nałęcz i Kwaśniewski i Jaruzelski, każdy z tych s....ieli żył na krzywdzie Polaków, każdy z nich ma ręce umoczone w krwi, każdy z nich ma kieszenie napchane nie swoimi pieniędzmi. Jeśli tobie odpowiada że s....iele które mordowały ludzi są u władzy to na nich głosuj ale skończ uskuteczniać swoją propagandę.
"Nie będzie żadnej wspólnej Polski ! Nie poczuwam się bowiem do wspólnoty z bandą zdrajców, zbrodniarzy, moskiewskich sługusów, złodziei, czerwonych pająków, zabójców księży i robotników, okupantów Narodu, uzurpatorów. Nie jest moja Polska Jaruzelskiego, Kwaśniewskiego, Humera, Oleksego, Urbana, (..) i ich żon. Nie jest i nigdy nie będzie. Sprawą honoru jest do tego nie dopuścić"