|
Jak już przy niej jesteśmy to ja mam zastrzeżenia co do ilości miejsc na naszej (jeśli powstanie) bo plany są takie że 4 tyś, ewentualnie ciut więcej. Nie wydaje mi się żeby to było dużo, wszak halę czy stadion buduje się na lata i lepiej mieć tą rezerwę, wiadomo że za parę lat na stadionach będzie dużo dużo więcej kibiców, z halami będzie podobnie, tym bardziej na naszej i to już teraz, gdzie grają najbardziej utytułowane koszykarki w Polsce, koszykarki Wisły, które rok w rok walczą o najwyższe cele, Mistrzostwo i puchary europejskie. 10 może nie, ale tak z 7 tyś to byłaby odpowiednia liczba miejsc. A są jeszcze inne sekcje, w tym futsalowa, w której chłopaki też mierzą w Mistrzostwo i puchary europejskie i są głównym kandydatem do zdobycia MP i PP. Mogliby się przenieść do nowej, bo w tej Bronowianki to też zbytnio nie ma warunków, malutkie to strasznie, ani oprawa, ani zorganizowany doping. Brak tego odpowiedniego klimatu. A na taką halę jak wyżej to aż chcę się przyjść, wysokie i strome trybuny. Idealne do stworzenia piekła. I co najważniejsze przytulna
Ostatnio edytowane przez aNouc : 08.10.2010 o godz. 17:31.
|