Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.10.2010, 13:26
Cytat:
Jak Wisła, Legia i Amica się szybko nie ogarną to MP 2010/2011 zdobędzie kto inny - proste.
Szok! Prorok jakiś, czy co?

Cytat:
Kto jesienią 2006 stawiał, że MP 2006/2007 zdobędzie Lubin o włos przed Bełchatowem?
Twoje pytanie trochę mnie zainspirowało - nawiązując do wypowiedzi na temat "puchnięcia średniaków będących liderami" i tego, że mimo fatalnej pozycji w tabeli, i tak czołówkę tworzyć będą Wisła, Legia i Lech na koniec, zrobiłem szybką analizę z 90 minut czołówki tabeli z ostatniej i z 15 kolejki.

Wyszło coś takiego (w nawiasach pozycja na koniec lub w 15 kolejce, jeżeli zespół do czwórki się nie załapał):

Sezon 09/10

Po 15 kolejkach:
Wisła
Legia
Ruch [arti - ten Ruch, na który nie stawiałeś, zajął dokładnie tą samą pozycję po 15 co po 30 kolejkach]
Lech

Na koniec:
Lech
Wisła
Ruch
Legia

Sezon 08/09

Po 15 kolejkach:

Polonia W.
Lech
Legia
Wisła

Na koniec:

Wisła
Legia
Lech
Polonia W.

Sezon 07/08

Po 15 kolejkach:

Wisła
Korona (6)
Legia
Lech

Na koniec:

Wisła
Legia
Grodzisk Wielkopolski (5)
Lech

Sezon 06/07

Po 15 kolejkach:

GKS B.
Zagłębie L.
Korona (7)
Legia

Na koniec:

Zagłębie L.
GKS B.
Legia
Cracovia (7)

[Tu masz odpowiedź na swoje pytanie arti. Tzn. pamiętam, że mówiło się, że spuchną - nie spuchli]

Sezon 05/06

Po 15 kolejkach:

Wisła
Legia
Cracovia (8)
Odra W. (6)

Na koniec:

Legia
Wisła
Zagłębie L. (7)
Amica (6)

Sezon 04/05

Po 15 kolejkach:

Wisła
Grodzisk Wielkopolski
Legia
Amica (6)

Na koniec:

Wisła
Grodzisk Wielkopolski
Legia
Wisła P. (6)

Sezon 03/04:

Po 15 kolejkach:

Wisła
Amica
Legia
Grodzisk Wielkopolski

Na koniec:

Wisła
Legia
Amica
Grodzisk Wielkopolski

Sezon 02/03:

Po 15 kolejkach:

Wisła
GKS K.
Legia
Odra W. (5)

Na koniec:

Wisła
Grodzisk (5)
GKS K.
Legia

Źródło: 90minut.pl

Więcej mi się nie chciało sprawdzać. Jestem w pracy i i tak za dużo się od roboty odciągam

Wnioski?

Po pierwsze - wcale tak nie puchną. Największy spadek z wymienionych wyżej drużyn zanotowała Cracovia - z 3 miejsca w połowie sezonu na 8 na koniec. Największy skok - Lubin z 7 na 3. Reszta raczej nie przesunęła się więcej, niż o 2-3 pozycje. Stawka z połowy sezonu zazwyczaj była zbliżona do stawki na koniec sezonów. Magicznych skoków z dołu do góry lub wielkich spadków z wysokości tam nie ma.

Po drugie - Jeżeli dalej będzie jak jest i czołówkę tworzyć będą Jagiellonia, GKS, Korona, Lechia i Polonia W., to to one będą się bić o MP i Puchary.

Po trzecie - co jest powiązane z drugim - jak się teraz do roboty nasze skórokopy nie wezmą, Legia i Wisła zanotują najgorszy sezon od lat, a Lech zanotuje... hmm... najgorszy sezon od roku założenia, czyli od 2006.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 08.10.2010 o godz. 13:35.
Legionista
Odpowiedz cytując