witeq napisał(a):

|
Poza tym mam wrażenie że obaj, koledzy, macie niezrozumiała dla mnie wiarę w umiejętności piłkarzy naszej kadry i stad proste pytanie- czy uważacie, że obecna kadra Wisły jest składem na mistrzostwo? I Levadia, Karabach, kilka godzin bez gola, Cracovia, Arka, Korona czy obecne kopanie się po czole są winą trenera? A odejścia Głowackiego, Marcelo czy Diaza nie pozostawiły śladu w tym zespole? I że trener jest w stanie nauczyć ich podstaw gry w piłkę, podczas gdy inni trenerzy nie potrafili, tylko dlatego że jest holendrem?
|
Z Twojej wypowiedzi wnioskuję: 1. Piłkarze są do d... 2. Trener jest do d... Koniec wniosków. Zamiast nich chcesz sprowadzać zawodników których cechy sam określiłeś jako 'przeciętne'. Mojej wypowiedzi też nie zrozumiałeś. Więc inaczej, możesz sobie wybrać jednego z zawodników, są za darmo, w takim samym wieku: a) reprezentanta kraju, wyróżniającego się w każdym meczu; b) zawodnika 'przeciętnego'. Kogo kupisz ? Serio... ? Gratuluje, kupił Pan Łobodzińskiego. Po 2 latach zawodnik z drugiej ligi niemieckiej okazuje się lepszy od Twojego zakupu.
A teraz 'Holenderski trener', zapewne jesteś zwolennikiem zatrudnienia Probierza, pokazał z Jaga co potrafi. Już to przerabialiśmy, razem z Łobodzińskim przyszedł Skorża. Też jeden z najlepszych w Polsce, a okazuje się że jednak również na poziomie drugiej ligi niemieckiej. A dlaczego obecny trener zasługuje na ogromne poparcie? Po prostu miał się od kogo uczyć, grał przeciwko uznanym trenerom, oceniono go pozytywnie. A jakiego uznanego trenera miałeś w Polsce w ciągu ostatnich 10-ciu lat ? Od kogo podpatrywać młodzi trenerzy mieli rozwiązania taktyczne? Chyba tylko z TV i stąd mamy tylu znamienitych forumowych fachowców.