Wyświetl pojedynczy post
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.10.2010, 19:40
szprotson napisał(a):Wyświetl post
czyli jak trening 2.5h rozpoczęli o dajmy na to 9.30 to od godziny 12.00 powinni do nastepnego dnia do 9.30 leżeć do góry brzuchem?

p.s. miałeś kiedyś wyczerpujący trening ?

oczywiście swój post, podpierasz tym że jestes fizjologiem, badz masz dość dokładną wiedzę nt. ludzkiego organizmu, jak reaguje na wysiłek i zmęczenie i jak się wtedy zachowywać.

Oficjalną sie nie kierujmy bo kłamią czy jak?

w moim mniemaniu jest to drużyna piłkarska...
A więc po kolei:

1. Miałem kiedyś (i to nie raz) bardzo wyczerpujący trening.
2. Po bardzo wyczerpującym treningu nie myślałem o niczym innym niż tylko o tym żeby walnąć się na łóżko i dojść do siebie. Popołudniowe spacery czy zabawy w wojnę nie były mi wtedy w głowie ale nawet gdyby to nie byłbym w stanie skorzystać bo nogi odmawiały posłuszeństwa. Co najwyżej jakaś regeneracja/masażyk/jacuzzi. Aby być do życia na dzień następny.
3. Jeśli chłopaki miały siłę na zabawy to znaczy że spokojnie mogli robić drugi trening (o ile mi zresztą wiadomo to tak było za MS).
4. Mam dość dokładną wiedzę na temat ludzkiego organizmu. Dokładnie swojego organizmu. A o zmęczeniu wiem tyle że...
5. Z Twojego postu wnioskuję z kolei że nie jesteś fizjologiem/nie masz wiedzy na temat ludzkiego organizmu. Czyli zakładając (zgodnie z Twoją sugestią) że wypowiadać powinni się w tej sprawie tylko ci którzy są fizjologami powinieneś w zasadzie siedzieć cicho.
6. Gdybyś jednak chciał bardziej zainteresować się tematem to dowiedziałbyś się że nawet gdybyśmy mieli na forum (powiedzmy) 100 fizjologów to prawdopodobnie nie doszli by do wspólnego zdania na temat tego w jaki sposób powinnien zostać przeprowadzony prawidłowy trening. Istnieją różne szkoły i style. To co kiedyś było standardem po kilku latach staje się passe tylko po to aby za lat kilka znowu stać się standardem. Temat jest generalnie z tych ciągle jeszcze bardzo mało zbadnych.
7. Strona oficjalna kolego jest jak sama nazwa wskazuje "oficjalna". A co za tym przekazuje informacje oficjalne. A informacje "oficjalne" nie znaczą "prawdziwe". Żeby wytłumaczyć ci to bardziej obrazowo (bo odnoszę wrazenie że ze względu na młody wiek umiejętność tzw: czytania między wierszami jest ci obca) przypomę ci sytuację z transferem Wilka gdzie oficjalnie dementowano coś o czym wszyscy wiedzieli że jest prawdą.
8. Czyli mniemasz że to jest drużyna piłkarska czy to jest drużyna piłkarska? Pytam bom ciekaw.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 07.10.2010 o godz. 19:43.
Odpowiedz cytując